Meslek Öğreniyorlar

Kayapınar Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü, Kayapınar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Beyaz Ay Derneği’nin işbirliği sonucu, Kayapınar Belediyesi’ne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Engellilere yönelik ücretli Meslek Edindirme Kursu düzenlenecek. Pazartesi günü başlayacak kurstan 50 engelli faydalanacak.

Haberler 14.07.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi, -Kur l Müdürlüü, Kayapnar Halk Eitim Merkezi Müdürlüü ve Beyaz Ay Derneince yaplan ortak protokol çerçevesinde Engelsiz Yaam Merkezinde ücretli meslek edindirme Kursu düzenlenecek. Kursta 50 engelliye mesleki yeterlilik kazandrlacak. 2,5 ay sürecek kurs kapsamnda 50 engelliye aylk 500 lira destek verilecek. Kurs bitiminde engelliler kazanacaklar mesleki yeterlilik sonunda artlarna uygun i bavurularnda bulunabilecek.

HEM MESLEK ÖRENECEKLER HEM DE PARA KAZANACAKLAR

Protokolü imzalayan Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürü Mustafa çelik, Kayapnar Belediyesi, Halk Eitim Merkezi ve Beyaz Ay Dernei ile birlikte yaptklar ortak protokol çerçevesinde yaklak 6 aydan bu yana Engelsiz Yaam Merkezinde farkl branlarda kurslar düzenlediklerini ifade ederek, Kursa katlan örencilerimizin mali açdan desteklenmesi amacyla -Kur l Müdürlüü ile yaptmz protokol kapsamnda 50 örencimize kendi geçimlerini salayabilecek bir ekilde ücret ödenecek, sigorta girileri yaplacak. Bu çerçevede hem örenci katlmnz artryoruz, hem de ailelerin ilgisini kurslarmza yöneltiyoruz. -Kur l Müdürlüüne de bu desteklerinden dolay teekkür ediyoruz. Protokol kapsamnda açlacak Meslek Edindirme kurslar kapsamnda 50 engelli örencimiz faydalanacak. Kursumuz pazartesi günü balayacak diye konutu.

Ana Sayfaya Git