Meslek öğreniyorlar

Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'nda başta meslek edindirme olmak üzere hobi amaçlı açılan kurslara yoğun ilgi gösteriliyor.

Haberler 08.04.2021 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pandemi nedeniyle uzun süre hizmet veremeyen Sanat ve Meslek Edindirme Kurslar normallemeyle birlikte açlan kurslardan u anda 791 kursiyer faydalanyor. Alannda uzman eitmenlerin görev yapt kurslar baaryla tamamlayan kursiyerler, Milli Eitim Bakanl onayl sertifika almaya hak kazanyor. DSMEKte unutulmaya yüz tutmu meslekler sepet örücülüü, ipek al dokumacl deri ileme ve çinicilik de dahil olmak üzere açlk, tekstil, mobilya, cilt bakm, bez bebek yapm, kuaförlük, bilgisayar gibi birçok alann yan sra engellilerin sosyal yaama katlmlarn salamak için Engelli ube Müdürlüü ile birlikte kahvalt hazrlama, beden eitimi, ses eitimi, t örücülüü ile ürün hazrlama, deri tablo yapm kurslar da açld. Kentte istihdama katk salamak ve çeitli i kollarna kalifiye eleman yetitirmek için açlan kurslardan ilçelerde de kurulacak olan merkezlerle yl sonuna kadar 10 bin kiinin faydalanmas ve meslek sahibi olmas hedefleniyor.

EK BNALARIMIZ FAALYETE GEçECEK

Usta öretici Fatma Gedikba, 70in üzerinde kursta özellikle kadnlara ve gençlere hizmet verildiini belirterek, Bu alanda da açlk, pastaclk, bilgisayar, tekstil, resim, örgü, unutulmaya yüz tutmu sepet örücülüü, çini kurslar gibi birçok alanda faaliyet yürüttüümüz kurslarmz var. Hepsini saymaya kalkarsak 70in üzerinde kurs veriliyor. Birçok merkezde de DSMEK kurslarmz var. Merkezi ilçelerde ek binalarmz yaplyor. Bunlar faaliyete geçecek. Kursiyerlerimiz buradan aldklar belgelerle iyeri açarak, ailelerine ek gelir saladlar. Pandemi döneminden sonra kurslarmza tekrar baladk. Açk olan kurslarmzda da yl sonuna kadar Allah nasip ederse inallah 10 binin üzerinde kadnmz ve gencimizi belgelendireceiz dedi.

KURSUMUZ çIRAKLIKTAN BALIYOR

Açlk kursu eitmeni Mehtap Han da kursun çraklktan baladn belirtip, Burada genelde yöresel ve Türk mutfana ait yemekleri yapyoruz. Kursumuz 78 saat sürüyor. Ortalama 40 güne tekabül ediyor. Örencilerimizi kursu bitirdikten sonra brakmyoruz. Kendilerini ilerletmeleri için onlara yardm ediyoruz. Mesleki eitim okullarna ve kurslarna yönlendiriyoruz. Bizim kursumuz çraklktan balyor, kalfalk sonra yardmclk, ustalk ve en son da usta öreticilik belgesini aldktan sonra bizim gibi eitim verebiliyorlar. O da örencilerin azmine bal. Buras ilk aama. Hemen hemen her yemei elimizden geldiince yapmaya çalyoruz. Açlk alannda kendisini ilerletmek isteyenlerin çou erkekler oluyor diye konutu.

BELGE ALIP YER AçMAK STYORUM

Aç yardmcl kursuna katlan Ferit Günta (29), kursun ardndan i yeri açmay hedeflediini belirterek, Genel anlamda yemek yapmay, mutfakta olmay seviyorum. leride i yeri açmam için de belge gerekiyor. Bu yüzden belediyenin aç yardmcl kursuna kaydm yaptrdm. Arkadalarla hep beraber yemek yapyoruz. Kadnlar dlamyorum ama en büyük açlar zaten erkeklerden çkyor. Arkadalarla uyum içinde çalyoruz dedi.

Usta öretici olmak isteyen Mensure Açk da Buradaki emeimizin karl olarak usta öretici belgesi aldktan sonra herhangi bir yerde eitim vermek istiyorum. pek al dokuyoruz. Farkl farkl eyler üretebiliyoruz ama bunun önemi çok çok fazla. Hedefim öretmen olmak. u an onun için eitim görüyorum diye konutu. Resim kursunda eitim gören Pnar çel ise hobi olarak resim yapmay çok sevdiini ve ileride resim sergisi açmak istediini söyledi.

Ana Sayfaya Git