Meslek okullarına

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında açıklanan ilk yerleştirme sonuçlarına göre, Birlik, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) iş birliğindeki meslek okullarında 106 programın 104'ünün kontenjanının tamamen dolduğunu bildirdi.

Haberler 12.08.2020 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hisarcklolu, yazl açklamasnda, LGS kapsamnda yaplan ilk yerletirme sonuçlarn deerlendirdi.

MEB, TOBB ile TOBB-ETÜ i birliindeki meslek okullarna ilginin youn olduunu belirten Hisarcklolu, LGS 2020 yerletirme sonuçlarna göre, protokol kapsamndaki meslek okullarmzdaki 106 programn 104ünün kontenjan tamamen doldu. Programlarn ortalama doluluk oran geçen yla göre artarak yüzde 99,28i buldu. ifadelerini kulland.

MESLEK OKULLARI

Örencilere ve ailelerine Uzmanlk Kaps Seni Bekliyor sloganyla i birlii yaplan okullar tercih etme çarsnda bulunduklarn hatrlatan Hisarcklolu, tercih dönemi boyunca illerde ve ilçelerde de oda ve borsalarn youn tantm faaliyeti gerçekletirdiklerini vurgulad.

Hisarcklolu, TOBB ve oda-borsa camias olarak Türkiyenin nitelikli i gücünün oluturulmas için mesleki eitime inandklarnn altn çizerek, unlar kaydetti:

Bu vizyonla, uzmanlk kapsndan geçmi nitelikli i gücü ile giriimcilerimizi buluturacaz. Geçmite olduu gibi önümüzdeki dönemde de mesleki eitime camia olarak gereken yatrm yapmaya devam edeceiz. Mesleki eitime inanarak, kendi geleceklerine bu alanda adm atmak için okullarmz tercih eden tüm örencilerimizi ve ailelerini kutluyorum.

Hisarcklolu, mesleki eitimde özel sektöre verdii destekten dolay Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk bata olmak üzere dier yetkililere de teekkür etti.

Ana Sayfaya Git