Meslek Yüksekokulu mezunları bu meslekleri seçebilir

YKS 2021 birinci ek yerleştirme tercihleri yapıldı. Birinci ek yerleştirme sonucuna göre yerleşecek adayların kayıtları tamamlandıktan sonra belli olacak boş kontenjanlar için de ikinci ek yerleştirme süreci başlayacak. Ek kontenjan tercih dönemi öncesinde Öğr. Gör. Abdullah Yavuz, Meslek Yüksekokullarının önemi ve program mezunlarının hangi meslekleri seçebilecekleri hakkında bilgi verdi.

Haberler 02.10.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meslek Yüksekokulunda eitim alan gençlerin ksa sürede hayata atlmas en büyük avantajlardr diyen stanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardmcs Ör. Gör. Abdullah Yavuz, Hazrlk da dahil edilirse maksimum 3 yl sonra hayata atlm oluyor örencilerimiz. Meslek Yüksokullarna bal birçok programda eitim görebilirler. Üniversitemizin bünyesinde adalet, açlk, bilgisayar programcl, grafik tasarm, iç mekn tasarm, sivil hava ulatrma iletmecilii, sivil havaclk kabin hizmetleri, spor yönetimi ve uçak teknolojisi programlar bulunuyor. Bu programlarda, teorik eitimin yan sra uygulamal eitimlere arlk veriliyor. Zengin seçmeli dersler dnda atölye ve laboratuvarla eitim programlarnn bir arada olmas da örenciler için çok önemli diye konutu.

OLANAKLARI EN GEN PROGRAMLAR

Üniversite bünyesinde verilen programlar sonucunda i olanaklarnn geni kapsaml olduunu ifade eden Yavuz, mezunlarn hangi meslekleri seçebilecekleri hakknda da unlar söyledi:

Adalet programndan güçlü bir akademik kadrodan alnan eitim ve zengin ders müfredat ile donanml olarak mezun olan örencilerimiz snavlarda baarl olduklar takdirde; yaz ileri müdürlüü veya yardmcl, icra müdürlüklerinde, zabt ktiplii, infaz koruma memurluu, mübairlik görevlerine atanmaktadrlar. Açlk programndan mezun olan örencilerimiz aldklar eitimle gerek kamu kurum ve kurulularnda gerekse özel sektörde faaliyet gösteren çeitli mesleki branlarda çalabilmektedir. Grafik tasarm programndan mezun olan örencilerimiz Grafik Tasarmc, Grafiker, Sanat Yönetmeni, Web Tasarmc unvanlarn alarak kamu kurumlar ve özel firmalarn reklam ve tantm alanlarnda görev alabilirken iç mekn tasarm programndan mezun olanlar ise mobilya ve dekorasyon atölyelerinin tasarm bölümlerinde, restorasyon firmalarnda proje eleman olarak aydnlatma tasarm ofislerinde, maket yapm ofislerinde, yap malzemesi sat sektöründe, mimarlk ve mühendislik ofislerinde çizim eleman, tasarmc veya yönetici pozisyonlarnda çalabilirler

BU PROGRAMLARA LG ARTTI

Pandemide havaclk sektörünün adeta hayatta kalma mücadelesi verdiini belirten Ör. Gör. Abdullah Yavuz, 2021 ylnn ikinci yars itibari ile sektör topland. Örencilerin Sivil Havaclk Kabin Hizmetleri ile Sivil Hava Ulatrma letmecilii programlarna ilgileri artt dedi.

Bu programlardan mezun olan örencilerin i olanaklarn ise öyle sralad:

Sivil Havaclk Kabin Hizmetleri programndan mezun olan örencilerimiz havayolu irketlerinin genel müdürlükleri, yurt içi ve yurt d yolcu tayan özel havayolu irketleri, yabanc havayolu irketleri ve sivil havaclkla ilgili her türlü firma ve irketlerde görev alabilirler. Sivil Hava Ulatrma letmeciliini bitiren mezunlarmz ise havayolu iletmeleri, hava kargo iletmeleri, yer hizmetleri iletmeleri, uçak üretici irketleri gibi havaclk alannda faaliyet gösteren kurumlarda çalabilirler.

SPOR YÖNETMN BTRENLER BRçOK YERDE çALIABLR

Son olarak spor yönetimi program hakknda da bilgi veren Ör. Gör. Abdullah Yavuz, Bu bölümden mezun olan örencilerimiz, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüü merkez ve tara tekilatnda örenim ve uzmanlk alanlarna uygun hizmet birimlerinde, kamu kurum ve kurulularnda merkez ve tara örgütlerinde yönetici ve idari hizmetler personeli olarak amatör ve profesyonel spor kulüpleri idari yaps içinde farkl düzeyde yönetici olarak istihdam edilebilir. Özel spor salonlar kurulularnda ve iletilmesinde salkl yaam adyla toplumsal yaammzda yer alan faaliyetlerin organizasyon ve uygulama alanlarnda, be yüzden fazla içi ve memur çaltran özel ve kamu kurulularnda ve yerel yönetimlerin ilgili kadrolarnda yönetici olarak görev alabilecekleri gibi herhangi bir sportif faaliyetin organizasyon ve uygulamalarnda da yer alabilirler eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git