Mesleki eğitim yolu!

"Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin mesleki gelişim süreçlerini güçlendirmek, mezuniyet sonrası istihdam imkanlarını artırmak amacıyla yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. 2018-2019 eğitim öğretim yılı özel eğitim meslek okulları mezunlarımızdan 344'ü işe yerleştirildi"

Haberler 21.09.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, özel eitim ihtiyac olan örencilerin mesleki geliim süreçlerini güçlendirmek, mezuniyet sonras istihdam imkanlarn artrmak amacyla yaplan çalmalarn meyvelerini vermeye baladn belirterek, 2018-2019 eitim öretim yl özel eitim meslek okullar mezunlarmzdan 344ü ie yerletirildi. dedi.

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Bakanlk olarak özel eitim ihtiyac olan örencilerin mesleki yeterliliklerini gelitirmek amacyla özel eitim meslek okullarnn meslek edinme atölyelerini yenileyerek, örencilere daha nitelikli ve donanml ortamlarda eitim görme imkan sunduklarn belirtti.

Özel eitim ihtiyac olan örencilerin mezuniyet sonras istihdam imkanlarn artrmak amacyla Türkiye Kurumu (KUR) ile i birlii protokolü imzaladklarn hatrlatan Selçuk, Protokol çerçevesinde örencilerin iyerlerinde beceri eitimi alarak hem mesleki becerilerini gelitirmeleri hem de sosyal hayat içerisindeki varlklarn sürdürmeleri için özel eitim mesleki eitim merkezlerinde i ve meslek danmanl uygulamas balatld. diye konutu.

Bakan Selçuk, i ve meslek danmanlar araclyla örencilerin istihdama katlmnn artrlmasna yönelik çalmalar çok boyutlu olarak yürüttüklerini vurgulayarak, Bu kapsamda i ve meslek danmalar ile okul rehberlik öretmenleri tarafndan her örencimiz için portföy dosyas hazrland. Örencilere en uygun istihdam alanlar belirlendi ve bu çerçevede i yerleri ziyaret edildi. ifadelerini kulland.

Özel eitim ihtiyac olan örencilerin yapabilecekleri konusunda iverenlerin bilgilendirilmesinin önemine iaret eden Selçuk, Ülke genelinde düzenlenen Kariyer Günleri ve stihdam Fuarlarna katlm salanarak, iyeri sahipleri özel eitim meslek okullarndaki örencilerin yetenekleri ve yeterlilikleri konusunda bilgilendirildi. Bu çalmalar sonunda bu okullardaki örencilerimizin staj imkanlar artrld. deerlendirmesini yapt.

Selçuk, özel eitim meslek okullarndan mesleki beceriler kazanarak mezun olan örencilerin birçok farkl sektörde çalma imkan bulduuna deinerek, unlar söyledi:

Özel eitim ihtiyac olan örencilerin mesleki geliim süreçlerini güçlendirmek, mezuniyet sonras istihdam imkanlarn artrmak amacyla yaplan çalmalar meyvelerini vermeye balad. 2018-2019 eitim öretim yl özel eitim meslek okullar mezunlarmzdan 344ü ie yerletirildi. Sürece katk veren tüm paydalarmza ve çalma arkadalarma teekkür ediyorum. 149 özel eitim meslek okullarnda halen 12 bin 664 örenci eitim alyor. Yeni eitim ylnda bu çalmalar çok daha kapsaml bir ekilde yürüteceiz.

Ana Sayfaya Git