Mesleki eğitim seferberliği

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul terki yaşayan öğrencilerin mesleki eğitim programlarında eğitimlerini tamamlamaları için seferberlik başlattı.

Haberler 23.03.2022 - 02:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet DEMR

DYARBAKIR(SÖZ)--Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü, okul terki yaayan örencilerin mesleki eitim programlarnda eitimlerini tamamlamalar için seferberlik balatt.

Türkiyenin ekonomik kalknmas ve genç isizliin azaltlmasndaki mutlak katky salayacak olan mesleki eitimin, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Milli Eitim Bakanlnn öncelik verdii en önemli alanlar arasnda yer ald bildirildi.

Diyarbakrda hem i gücüne katlm hem de sektörün bekledii nitelikteki insan kalitesine katk salamak amacyla faaliyet gösteren 5 mesleki eitim merkezine ek olarak mesleki ve teknik okullarn bünyesine mesleki eitim merkezi program açarak sürece hz kazandrlmaya çallacak.

verene destekleme kapsamnda; MESEM programna kayt yaptran 9uncu, 10uncu ve 11inci snf örencilere asgari ücretin yüzde 30u, 12nci snf örencilerine ise asgari ücretin yüzde 50si devlet tarafndan ödeniyor. Diyarbakrda MESEM program dnda Mesleki ve Teknik Okullarda 66s yabanc uyruklu olmak üzere 30 bin 98 örenci örgün eitim öretime devam ediyor.

Vali Münir Karalolu, 34 alan ve 184 meslek dalnda eitimin verildii 63 mesleki eitim merkezinde hem eitim terki yaayan örencilerin kendi ilgi duyduklar alanda eitim almalarna olanak salanacan hem de sektörün bekledii nitelikli içi kalitesine katk sunulacan söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Eroann talimatlar ile Diyarbakr için konulan 5 bin örenci hedefine geçen yl 27 Aralkta, sonrasnda konulan 10 bin örenci hedefine ise 4 ubat itibari ile ulatklarn vurgulayan Vali Karalolu, 20 Mart itibariyle de mesleki eitim merkezlerinde eitim-öretim gören örenci saysnn 11 bin 800e ulat bilgisini verdi.

Yeni hedefin 17 bin örenci olduunu dile getiren Karalolu, bu saylar çok daha yukarlara çekeceklerini ifade etti. Karalolu, unlar söyledi: Mesleki eitim meselesini çözmeden birçok eyi çözemeyiz, çözemedik. Bizim alanda çalacak, mesleini çok iyi yapm, çok iyi yapabilen ara insan gücüne ihtiyacmz var. Devletimiz, hükümetimiz bu konuyu çok önemsiyor. Bizler de gençlerimize meslek öreterek onlar istihdama kazandracaz.

Ana Sayfaya Git