Mesleki eğitimde 1000 okul projesi başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hayata geçirilen yeni proje ile 1000 mesleki ve teknik Anadolu lisesine, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında temel becerilerden okulların bakım onarımına, kütüphane, atölye ve spora kadar çok sayıda alanda destek sağlanacak.

Haberler 16.10.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk, mesleki eitimde yapt projelere bir yenisini ekledi. Mesleki ve teknik Anadolu liselerinden belirli kriterlere göre seçilen 1000 okula kapsaml destek paketi hazrland. 81 ilde belirlenen 1000 okulda 618 bin örenci eitim alyor.

Proje kapsamndaki okullarn tamamna kütüphane kurulacak ve spor alanlar oluturulacak. Bu okullarda okuyan örencilere, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarnda temel becerilerde destek eitim hizmeti sunulacak. Bu kapsamda Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmet Genel Müdürlüü bu okullara destek paketleri hazrlayacak. Proje kapsamnda tüm örencilere ilk yardm eitimi verilecek ve isteyenlere yüzme öretilecek.

Okullarn tamam Anadolu güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile eletirilerek ortak kültür, sanat ve spor etkinlikleri yaplacak. Ayrca proje kapsamnda örenciler için müze ve ören yerleri ziyaretleri düzenlenecek. Bu okullarda düzenli olarak kariyer günleri etkinlikleriyle eitim, sanayi ve endüstri, bilim, kültür ve sanat gibi alanlarda önde gelen baarl insanlarla örencilerin bulumas salanacak.

Okullar aras baar farkn azaltmak için atlan admlardan birisini oluturan projeyle ilgili ilk toplant MEB Bakan Yardmcs Mahmut Özer bakanlnda video konferans yöntemiyle gerçekletirildi. Toplantya Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürü Kemal Varm Numanolu, Strateji Dairesi Bakan Mehmet Fatih Leblebici, Destek Hizmetleri Genel Müdürü smail çolak, naat ve Emlak Dairesi Bakan Umut Gür, Bilgi lem Dairesi Bakan Özgür Türk, Bakan Danmanlar Dr. Sevil Uygun likhan, Dr. Aylin engün Taç, Dr. Hayri Eren Suna ve 81 il milli eitim müdürü katld.

- çok geni bir alanda destek salayacaz

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, ortaöretimde okullar aras baar farkndan en olumsuz etkilenen okullarn arlkl olarak mesleki ve teknik eitimde bulunduuna iaret etti. Bu fark azaltmak ve mesleki eitimin kalitesini artrmak için 81 ilde 1000 mesleki ve teknik Anadolu lisesini kapsayan önemli bir projeyi balattklarn belirten Selçuk, unlar kaydetti:

Proje kapsamnda bu okullara özellikle temel becerilerde özel eitim destek programlarndan bakm onarm, kütüphane, atölye ve spor alanlar gibi çok sayda altyap desteine kadar çok geni bir alanda destek salayacaz. Proje kapsamnda atlan admlar ve salanan gelimeleri her ay düzenli olarak 81 il müdürümüzün katlmyla deerlendireceiz. Salanan iyiletirmeleri raporlar halinde paylaacaz. Proje, bir yl süreli olacak. Bu bir yl içerisinde proje kapsamnda hedeflenen tüm yatrmlar yapmay ve destekleri salamay amaçlyoruz. Projeye destek veren Bakan Yardmcmz Mahmut Özere, tüm çalma arkadalarma ve 81 il müdürümüze ükranlarm sunuyorum.

Ana Sayfaya Git