"Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile farklı açılardan dezavantajlı durumdaki 1000 mesleki ve teknik Anadolu lisesini çok yönlü olarak destekleyeceklerini bildirdi.

Haberler 22.07.2020 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlndan yaplan açklamaya göre, 2023 Eitim Vizyonunun odak noktalarndan biri olan ve son iki ylda eitim-ekonomi-istihdam bak açsyla yeniden yaplandrlan ve ksa zamanda büyük yeniliklerle ayaa kaldrlan meslek liselerinde imdi de Mesleki Eitimde 1000 Okul Projesi adyla yeni bir proje hayata geçiriliyor.

Proje ile çeitli açlardan dezavantajl olan mesleki ve teknik Anadolu liselerinin çok yönlü olarak desteklenmesi hedefleniyor. Böylece, 2023 Eitim Vizyonunun ana hedeflerinden biri olan okullar aras baar farklarnn azaltlmasna yönelik bir adm daha atlm olacak.

ETM, SANAT VE SPOR ORTAMLARI YLETRLECEK

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, konuya ilikin yapt deerlendirmede, Mesleki Eitimde 1000 Okul Projesi ile farkl açlardan dezavantajl durumdaki 1000 mesleki ve teknik Anadolu lisesini çok yönlü olarak destekleyeceklerini bildirdi.

Bu kapsamda 81 ilde belirledikleri mesleki ve teknik Anadolu liselerini, altyaplar bata olmak üzere çok boyutlu bir ekilde destekleyeceklerine iaret eden Selçuk, bu okullarda kütüphane, tasarm ve beceri atölyeleri kurulacan belirtti.

Bakan Selçuk unlar kaydetti:

Bu okullarmzn eitim ortamn iyiletirmek, kültür-sanat ve spor gibi alanlarn gelitirilmesi için gerekli her çeit yatrmlar yapacaz. Bu okullardaki örenci ve velilerimize yönelik olarak Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü tarafndan youn rehberlik ve psikolojik danma hizmetleri de verilecek. Burada örenim gören örencilerimizin temel becerilerini desteklemek için telafi programlar da planlayacaz. Sonuç olarak bu okullarmzn her türlü imkanmzla sürekli yanlarnda olacaz. Bu örencilerimizin temel becerilerini destekledikçe projenin salayaca dier katklarn yan sra okullar aras baar farkn azaltmada da önemli mesafe alm olacaz. Projenin hayata geçirilmesinde büyük emek veren Bakan Yardmcmz Mahmut Özere, sürece katk verecek tüm birimlerimize teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git