Mesleki Eğitime Bütçeli Proje!

Milli Eğitim Bakanlığınca, AB fonlarından 50 milyon Avro bütçe desteğiyle Türk ve Suriyeli öğrencilere yönelik "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi" yürütülecek.

Haberler 20.02.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

- Mesleki ve teknik eitim veren 50 okulda balatlacak proje ile Suriyeli ve Türk örencilere yönelik örnek eitim ortamlar oluturulacak ve örencilere maddi destekler verilecek

- MEB Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürü Kemal Varn Numanolu:

- Bu çalmayla, i piyasasnn ihtiyaçlar göz önüne alnarak atölyelerimiz en son teknoloji ürünü ekipmanlarla donatlacak, alt yaplar yenilenerek örnek eitim ortamlar haline getirilecek

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), AB fonlarndan 50 milyon Avro bütçe desteiyle Türk ve Suriyeli örencilere yönelik Mesleki ve Teknik Eitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi balatld.

MEB Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürü Kemal Varn Numanolu, proje için bir otelde düzenlenen açl töreninde yapt konumada, Suriyeli örenciler için gerçekletirdikleri faaliyetlere ilikin bilgiler verdi.

Geçici koruma altndaki Suriyeli örencilerin, mesleki ve teknik eitime kazandrlmasn amaçladklarn belirten Numanolu, ayrca Suriyelilerin Türkiyede bulunduklar süre içerisinde kendi yaantlarn idame edebilmelerini, nitelikli i gücü ihtiyacna katk salamalarn ve ülkelerine döndüklerinde ülkelerinin ihtiyaç duyabilecei alanlarda meslek sahibi olmalarn arzu ettiklerini söyledi.

Numanolu, geçici koruma altndaki Suriyelilerin youn yaad bölgelerde, Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürlüüne bal okullarn açldn, AB desteiyle yürütülecek yeni proje ile Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, stanbul, Kilis, Mersin ve anlurfadan oluan 8 pilot ilde çalmalara baladklarn bildirdi.

- Proje 50 okulda gerçekletirilecek

Okullar güçlendirmek, örencilerin ihtiyaçlarn karlayarak eitimlerine odaklanmalarn salamak, geçici koruma altndaki Suriyeliler bata olmak üzere tüm toplumda mesleki eitimin algsn deitirmek ve hak ettii konuma getirilmesine katkda bulunmak istediklerini dile getiren Numanolu, projeye ilikin u bilgileri verdi:

Mesleki ve teknik eitim veren 50 okulumuzda gerçekletireceimiz bu çalmayla, i piyasasnn ihtiyaçlar göz önüne alnarak atölyelerimiz en son teknoloji ürünü ekipmanlarla donatlacak, alt yaplar yenilenerek örnek eitim ortamlar haline getirilecek. Bu eitim ortamna kazandrdmz geçici koruma altndaki Suriyelilerin yan sra Türk örencilere ulam, eitim materyali, öle yemei için destek ve temrinlik salanacak.

Numanolu, Türkiyenin dünyada insani yardm yapan birinci ülke konumunda olduuna iaret ederek, 2018 ylnda tüm dünyada insani yardmlarn toplam 24,3 milyar dolarlk miktara ulamken, sadece Türkiye, bu rakamn üçte bir orann tek bana gerçekletirdi. Mülteci krizine yönelik küresel tutum, insanln ortak vicdann yansmas olacaktr. Yaanmakta olan bu insanlk dramna ancak dayanma, i birlii ve ortak irade ile yant verilebilir. deerlendirmesini yapt.

Cumhurbakanl AB Mülteciler çin Mali Yardm Program Ofisi Koordinatörü Halil Afarata da katlmclara Uygulayc Kurululara Göre Fon Dalm konusunda sunum yapt.

Toplantya, Alman Kalknma Bankas (KfW) Finansal Sistem Gelitirme Bölüm Bakan Markus Aschendorf ve AB Türkiye Delegasyonu Gabriel Munuera Vinals da katlarak projenin detaylarn paylat.

KfW araclyla Avrupa Birlii tarafndan 50 milyon avro ile desteklenen proje, Milli Eitim Bakanlnca uygulanacak.

Ana Sayfaya Git