Mesleki kursta büyük hamle!

Kayapınar Teknik Kursları 'KAY-TEK' projesi kapsamında, 13 ayrı dalda, 3 bin kişinin meslek sahibi olması için Milli Eğitim Bakanlığı onaylı meslek kursu açılacak.

Haberler 21.02.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi, isiz ve meslek sahibi olmayanlara yönelik KAY-TEK projesi kapsamnda, 13 ayr dalda 3 bin kiinin meslek sahibi olmas için kurs açacak. 26 ubatta balamas planlanan proje, Milli Eitim Bakanl, Meksa Vakf ve lçe Milli Eitim ile Halk Eitim destekli olarak hayata geçirilecek. Kayapnar Belediyesinde düzenlenen KAY-TEK projesi tantm ve imza törenine, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ozan Balc, lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari, lçe Halk Eitim Merkezi Müdürü Enver Kzl, Meksa Vakf Bakan Sertaç Ik ve Kayapnar Belediyesi Kültür leri Müdürü Mustafa çevik katld.

3 BN K MESLEK SAHB OLACAK

Projeyle ilgili bilgi veren Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ozan Balc, isiz insanlar ksa süreli teknik kurslarla meslek sahibi yapmak istediklerini belirterek, Amacmz 2 ya da 3 aylk teknik kurslarla insanlar meslek sahibi yapmak. Halk Eitim, daha çok mesleki bilgi ve beceri üzerine ama bizim teknik kurslar, meslek sahibi olmasn salayacak kurslardr. Ayrca bilgi ve becerilerini de artracak. siz insanlarmz çok rahat ekilde buna gelebilir. Belirlediimiz kurslar piyasann taleplerine göre ihtiyaç olan kurslardr. Baaryla bitirildii anda Milli Eitim Bakanl onayl sertifika da verilecek. Hedefimiz bir yl içerisinde 3 bin insan kurslara almak ve onlara meslek kazandrmak. Bütün malzeme ve masraflar kendimiz yükleneceiz. Proje masrafnn yaklak 1 milyon liraya mal olacan tahmin ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git