Midyatlı çocuklar kodlama öğreniyor

TÜRKİYE Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Google.Org işbirliğinde tasarlanan Algo Dijital uygulamasıyla, Mardin'in Midyat ilçesindeki çocuklar, kodlama ve tasarım becerisini kazanıyor.

Haberler 16.11.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TEGV Midyat Örenim Birimine kaytl 400 çocuk, bilgisayar teknolojisiyle donanm- yazlm bilgilerini örenirken, kodlama ve tasarm becerisini kazanyor. 6-14 ya aras çocuklarn temel bilgisayar becerilerini güçlendirmek amacyla tasarlanan etkinlik kapsamnda eitim öretim yl içerisinde çocuklara haftann 6 günü, günde 2 saat eitim veriliyor. Proje kapsamnda algoritmik düünme, dijital okuryazarlk ve blok temelli kodlama, programlama gibi uygulamalar aktarlyor. Tamamen gönüllü insanlarla ve ücretsiz derslerle yaplan eitim sayesinde çocuklar, programlama dilini yalarna uygun ve elenceli bir ekilde öreniyor.

Kodlama etkinliini gerçekletiren gönüllü öretmen Kemal Terkan, gelecein meslei olan kodlamay çocuklarla tantrmay hedeflediklerini dile getirerek, unlar söyledi:

KODLAMA ÖRENYORLAR

TEGVin Midyat örenim birimindeki algo dijital eitimlerimiz devam ediyor. Burada bilgisayar ile hiç tanmam çocuklar kodlama için bir ilk adm atm oluyor. çamz dijital ça olduu için kodlamann çok büyük bir yeri var hayatmzda. Bu gerek oyunlarda oluyor, animasyonlarda oluyor. Neredeyse bilgisayarlarda kullanabileceimiz her eyde kodlama gerekiyor. Bunun için de algo dijital dediimiz birimi burada kurmu olduk ve çocuklarla beraber güzel bir eitime devam ediyoruz. çocuklara gelecein meslei olan kodlama mesleini giri basaman oyunla tantyoruz. Bununla amacmz gelecekteki nesillerin kodlama ile erken tanmasdr.

Etkinlie katlan çocuklarn bazlar bilgisayarla ilk kez tantklarn dile getirerek, alacaklar bu eitim sayesinde bilgisayar mühendisi olmay hedefleyeceklerini aktard.

Ana Sayfaya Git