Midyatlı öğrenci LGS'de Türkiye birincisi oldu

Haziran ayının başında Türkiye geneli yapılan Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) soruların tamamını doğru cevaplayan Mardin'in Midyat ilçesindeki İMKB Ortaokulu öğrencisi Enes Deniz isimli öğrenci, Türkiye birincilerinden oldu.

Haberler 26.06.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Girdii LGSde sorularn tümünü doru cevaplayarak Türkiye geneli birincilerin arasna giren Midyat MKB Ortaokulu örencisi Enes Deniz Midyat gururlandrd. Midyat lçe Milli Eitim Müdürü Abdulkadir Altay, ilçelerinin hep ilklerin, güzelliklerin öncüsü olmay baardn söyledi.

LGSde Türkiye birincisi oldu

Altay, Bundan sonrada eitim çtasn daha iyi bir noktaya tamak için, gayret edeceiz. Bu baarda, katks olan emei olan ciddi bir ekilde, disiplinli bir ekilde gayret gösteren, bata, Enesin ilkokul öretmeni, ortaokulda birebir her bran baznda, çalan öretmenlerimize okul idaresine, teekkür ediyorum. Baarlarnn devamn diliyorum. Midyatmza, Mardinimize ve ülkemize hayrlar getirmesini temenni ediyorum dedi.

LGSde bütün sorulara doru cevap vererek Türkiye 1.si olan Enes Deniz ise, dersi derste dinlediini evde de ders çaltn söyledi. Deniz, En önemlisi dersi dinlemek zaten dersi dinleyince yüzde 80 yaplyor bi konu ama onun yannda, tekrar çok önemli test çözme eklinde okuma. Snav sorularn ben beendim açkças arada kolay sorularda vard, zor sorularda, yani böyle herkesin yapamayaca sorular. Ama yine de biraz kolayd güzeldi diye konutu.

Ana Sayfaya Git