Midyat'ta 2 lise öğrencisi Suriyeli aile için yardım topladı

MARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 2 kız öğrenci, Suriye'deki iç savaştan kaçarak ilçesine gelen ve 5 çocukları ile kapı, penceresi olmayan kullanılmayan bir evde oturan Suriyeli bir aile için yardım kampanyası başlattı. Kampanya ile toplanan kıyafet ve 650 para aileye teslim edildi.

Haberler 24.10.2016 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçedeki Yeni Mahalledeki Anadolu Lisesinin 12nci snf örencileri Seher Bak ve Merve Tümtürk, ülkelerindeki iç savatan kaçarak Midyata gelen ve 5 çocuklar ile kaplar ve pencereleri olmayan bir evde oturan Suriyeli aileye destek amacyla okulda yardm kampanyas balatt. Okuldaki öretmen ve örencilerin kampanyaya katlmas ile toplanan kyafet, ayakkablar ile 650 TL, Okul Müdürü Abdulgafur Alptekin ve kampanyay balatan kz örenciler tarafndan Suriyeli aile ziyaret edilerek teslim edildi. Örencilerinin duyarl davran karsnda duygulandklarn ifade eden Okul Müdürü Abdulgafur Alptekin, öyle dedi:

LSE ÖRENCLERNN ÖRNEK DAVRANII

Bir grup örencimiz bu aileye yardm etmek istedi. Bunlar okulda bir araya gelerek hem kyafet hem de bir miktar paray kendi aralarnda toplad. Bugün onlarla birlikte bu yardm malzemelerini aileye teslim ettik.

ki lise örencisinin yardmlarn alan Suriyeli baba Heysem Hamud ise, ülkelerindeki iç savatan kaçarak Midyata geldiklerini kaydederek, 5 çocuum var. Ben ve eim ile birlikte toplam 7 kii kalyoruz bu evde. Günlük yevmiye ilerinde çalyorum. Bu yardmdan dolay çok mutlu olduk. Allah hayrlarn kabul etsin diye konutu.

Kampanyay balatan Seher Bak ve Merve Tümtürk de, caddeden servis ile geçerken bu aileye yardm edebileceklerini düündüklerini ifade ederek, öyle dedi:

çünkü, her sabah buradan geçerken içimiz acyordu. Kaytsz kalamazdk. Her insann içini actan bir tablo var. ki arkada, okulda bir yardm kampanyas düzenlemeye karar verdik. Snflar dolap, ailenin durumunu anlatp, kampanyaya destek istedik. Kyafet ve bir miktar para topland. Örenci arkadalarmz da bize destek verdiler. yi insanlar hala var. Buda bizi mutlu etti. Hepsine teekkür ediyoruz. imdi toplanan yardmlar aileye teslim etmek üzere geldik. Bunlar Suriyeli misafirlerimiz sonuçta. Onlara yardm yaplmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git