Midyat'ta köy çocukları açık havada ilk kez sinema filmi izledi

MARDİN'in Midyat ilçesinde Narlı İlk ve Ortaokulu yönetici ve öğretmenleri, kırsalda yaşayan çocuklar ve yetişkinleri açık hava sinemasıyla buluşturdu. Narlı köyü civarında bulunan 11 köyden 360 çocuğun taşımalı sistemle eğitim öğretim gördüğü Narlı İlk ve Ortaokulu'nda, 'Sinema Artık Köyde' sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte küçüklerle birlikte büyükler de açık havada sinema filmi izleme şansı buldu.

Haberler 05.06.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okulun bahçesine kurulan açk hava sinemasnda, dev ekranda Cennetin çocuklar isimli filmi, küçük çocuklarla birlikte yetikinler ve yallar da büyük bir keyifle izledi. Etkinlikte çocuklar ve yetikinlere ayrca patlam msr ve içecek ikram yapld. Filmi izleyen çocuklar, keyif dolu dakikalar yaarken Midyat Milli Eitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat Müftüsü Mehmet afi Bilik ve Milli Eitim ube Müdürü Tekin Ta da çocuklarla birlikte filmi izleyerek, çocuklarn bu mutluluuna ortak oldu.

LK KEZ SNEMA FLM ZLEDLER

Etkinliin, sosyal ve kültürel faaliyet amacyla yapldn belirten Midyat Milli Eitim Müdürü Abdulkadir Altay, Geçmiimizdeki nostaljilerden birini arkadalarmz yaatmak istemiler. Hiç sinema görmemi olan çocuklarmzn sinema kültürü ile tanmas adna böyle bir açk hava sinemas yaptlar. Birçok tama merkezinde köyden çocuklarmz buraya kadar geldi. çok youn bir katlm görüyoruz dedi.

Etkinlii organize eden Narl Köyü Ortaokulu Görsel Sanatlar Öretmeni Ahmet Kurt da Örencilerimizin yüzde 95i sinema denen bir etkinliin varlndan haberdar deildi. Yani sinemay hiç görmemiti. Biz de elimizdeki imkanlarla, onlar sinema ile tantrdk ve sinemay köye tadk. lk defa açk hava sinemasnda film izlediler. Katlm tahminimizden çok fazla oldu. Örencilerimiz bu durumdan çok mutlu oldu. çocuklarmzla birlikte yallarmz da 80li yllarda çok daha cazip olan açk hava sinemasnda film izleyerek nostalji yapt. Biz de bunlar görünce mutlu olduk, onlar mutlu ettiimiz için dedi.

Ana Sayfaya Git