Midyat’ta yeni nesil Z Kütüphane'nin açılışı yapıldı

MARDİN'in Midyat ilçesi İMKB Anadolu Lisesi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında yaptırılan yeni nesil zenginleştirilmeş 'Z Kütüphane' törenle hizmete açıldı.

Haberler 07.01.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Midyatta, Milli Eitim Bakanl projesi kapsamnda kurulan Z Kütüphanenin açlna, Midyat Kaymakam Hüseyin Tekin, l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar, çok sayda daire müdürü, örenciler ve velileri katld. Kütüphane açlnda konuan Midyat Kaymakam Hüseyin Tekin, Cehalet bizim en büyük dümanmz. nallah bu ve benzeri yerler ile bu düman yok edeceiz. 2018 ylnda alacamz sadece kitap tutar yaklak 170 bin liradr. lçe genelinde eitime yönelik yaplan projelerin toplam yaklak 2 milyon liradr. Bunu siz eitimcilerimizle beraber yaptk. Midyat inallah çok güzel eyleri görecek, çok güzel bu tarz etkinliklere ahit olacak. Ben imdiden bu kütüphanemizin açlnn hayrlara vesile olmasn diliyorum. dedi.

LM VE ALMLER

Mardin l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar bu corafyann 100 yl önce ilmin ve alimlerin yetitii bir corafya olduunu belirterek, öyle dedi:

Daha dorusu Ortadou ve Batnn aydnlanmasn salayan bir corafyayd. Bu corafyadaki insanlarn ellerinden kitap, kam, divitlerini aldlar, ondan sonra ellerine malumunuz farkl eyleri verdiler. Yiit dütüü yerden kalkar misali, tekrar biz bu corafyay sayn kaymakam beyin önderliinde, ilçe milli eitimin çalmalaryla birlikte, bakanlmzn da desteiyle kitapla, kütüphaneyle buluturacaz.

3 BN KTAP VAR

Açla katlan öretmenlerinden Ferda Keklik, kütüphanenin içinde 3 bin kitap bulunduunu belirterek, Bundan sonra artk i örencilerde. Onlarn artk çalmas ve bu kitaplar okumalar gerekiyor diye konutu.

Midyatta, Milli Eitim Bakanl projesi kapsamnda kurulan Z Kütüphanede, klasik masa ve sandalye anlaynn dna çklarak renkli ve farkl tasarml kitaplklar kullanld.

Kanepe ve koltuklarla örencilere kitap okurken konforlu bir ortam sunulan kütüphane, estetik tasarmyla örencilerin okullarda bilgiyi sevme,örenme ve dinlenme etkinliklerine imkan verecek. Ayn zamanda sosyal etkinlik alan olan Z-Kütüphanede temel eserlerin yan sra güncel kitaplar, zeka gelitirici oyunlar ve internet balants da bulunacak.

Ana Sayfaya Git