Midyat'taki okulun sınıf listesi, sosyal medyada ilgi gördü

Mardin'in Midyat ilçesindeki bir okulun sınıfına ait olduğu belirtilen öğrenci listesi sosyal medyada büyük ilgi çekti.

Haberler 14.09.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 14.09.2018 - 09:22

4 etnisiteden isimlerin bulunduu liste için sosyal medya kullanclar, Birlemi Milletler ilköretim okulu, Renkler, diller, dinler hep birlikte güzel günlere yorumlar yapt. Midyat Mustafa Kemal lkokulu Müdürü Murat Atasever, söz konusu listeye benzer listenin kendi okullarnda da olduunu ifade ederek, Midyat, hogörü, çok kültürlü ve kardelik kentidir. Biz onlarn çan sesine, onlar bizim ezan sesimize alt dedi.

DYARBAKIR-Sosyal medyada önceki gün, Midyatta bir snf listesi bal ile paylalan, ayn snfta okuyan örencilerin isimlerinin bulunduu liste, beeni toplad. simler arasnda Süryani isimleri Barbara, Filipos, Kristina, Ninva ve Aleks, Kürtçe isimler Besse, Siyament, Ziayra, ilan ve Rojda, Arapça kökenli Elif ve Rahmetullah ile Türkçe isimler yer ald. Dinlerin ve dillerin birlikte yllardr birlik, beraberlik ve kardeçe yaad Midyat ilçesinde bir okula ait olduu belirtilen listenin hangi okulun snfna ait olduu belirtilmedi.

BRLEM MLLETLER LKÖRETM OKULU

Binlerce beeni alan örenci isim listesi için sosyal medya kullanclar, Birlemi Milletler ilköretim okulu, Renkler, diller, dinler hep birlikte güzel günlere sözünün tanm, te yüce mevlamn çiçek bahçesi tek renk deil, tek çeit deil, rengarenk çeit çeit her türlü çiçek var bu bahçede, kardeçe yaamak nasip olsun inallah, O snfn öretmeni olmak isterdim, ahane bi mozaik bu yaaa, Evrensel bir snf, Görmeyi isterdim dorusu, nançlarn mozaii Midyat, Medeniyetler beii dediklerinin ispat belgesi, Yoklamay yapmak bu kadar zevkli olmamt ve Birlemi Milletler Genel Kurul listesi gibi mübarek gibi yorumlar yapt.

BZ çAN SESNE, ONLAR EZAN SESNE ALITI

Midyat ilçesinde 4 farkl etnisiteden örencilerin youn olarak eitim ve öretim gördüü Mustafa Keemal lkokulunun Müdürü Murat Atasever, listeye fazla armadklarn, çünkü yllardr okullarnda farkl dil ve dinlerden örencilerin birlikte hogörü içinde eitim gördüünü söyledi. Atasever, snflarda oluan çok kültürlülüün renkli bir tablo oluturduunu belirterek, Bizim okulda imdi 100e yakn örencimiz var. Türk, Kürt, Arap ve Süryani örenciler yllardr Midyatta ayn snflarda eitim görüyor. Biz onlarn bayramna, onlar bizim bayrammz kutlamaya gelirler. Midyat, hogörü, çok kültürlü ve kardelik kentidir. Biz onlarn çan sesine, onlar bizim ezan sesimize alt dedi.

Mor Gabriel Vakf Bakan Kuryakos Ergün ise yllardr Türk, Kürt, Arap ve Süryani örencilerin ayn snflarda eitim gördüünü ve bunun da renkli bir mozaik oluturduunu söyledi. Ergün, u anda Midyatta yaklak 250 Süryani örencinin bulunduunu ve söz konusu örencilerin dier din ve etnisiteden çocuklarla birlikte snflarda yan yana eitim gördüünü söyledi. Geçmite snf öretmenlerinin bu renkli snflarda öretmen olmak için yartklarn da söyleyen Ergün, Snflarda yan yana eitim görmeleri, dostluklarn olumasna neden oluyor. Bugüne kadar bir sorun yaandn görmedik diye konutu.

Ana Sayfaya Git