Milli Şair anıldı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıldönümü ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy Diyarbakır'da anıldı.

Haberler 14.03.2017 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatan airi Mehmet Akif Ersoy ve stiklal Marnn kabulünün 96. yldönümünde, etkinik düzenlendi. Milli air Ersoy anlrken, stiklal marnn ise önemine vurgu yapld.

Anma etkinlii Cahit Stk Taranc Kültür Merkezinde yapld. Programa Vali Yardmcs Kürat Güleryüz, Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Cumhuriyet Basavc Vekili Kurtca Eker, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Vali Yardmcs Sercan Gökdemir, Yeniehir lçe Kaymakam ve lçe Belediye Bakan Vekili Dr. Mehmet Özel, Sur lçe Kaymakam ve lçe Belediye Bakan Vekili Bilal Özkan, Balar lçe Kaymakam Tolga Toan, l Milli Eitim Müdürü ile kamu kurum ve kurulularnn yetkilileri, vatandalar ve örenciler katld.

STKLAL MARININ ÖNEM

Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan bir konuma yapan l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan unlar söyledi: stiklal mar en önemli ve deimez deerlerimizden biridir. O bizim bir arada olmamza anlam katan milli ruh birliimizin sembolüdür. O milletimizin hürriyet ve milli irade türküsüdür. Toplumumuzun ortak bir kalp atmdr. stiklal marn anlayabilmek için, Mehmet Akif Ersoyu ve onun istiklal marn yazd haleti ruhiye-yi iyi bilmek, onun ahsnda ve edebi dilinde toplad, Milli Mücadele Ruhunu yakndan tanmak, bu ruhu, hakk ile hissetmek gerekir.

Yaplan konumasnn ardndan Dicle Üniversitesi Eitim Fakültesi Tarih Anabilim Dal Öretim Üyesi Seyit Ahmet Atak tarafndan stiklal Mar ve Mehmet Akif Ersoyun Kiilii konulu bir sunum gerçekletirildi.

ERSOYUN HAYATINDAN

Daha sonra ehit Namk Tümer lkokulu 1. snf örencileri tarafndan stiklal Marmzn 10 ktas okundu. Ziya Gökalp Anadolu Lisesi örencilerinin gerçekletirdii Mehmet Akif Ersoyun Hayat konulu tiyatro oyununun ardndan iir ve kompozisyon yarmalarnda dereceye giren eserler eser sahibi örenciler tarafndan okundu ve ödül töreni gerçekletirildi.

Yarmalarda ödül alan örencilere ödülleri Vali Yardmcs Kürat Güleryüz, Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal ve 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar tarafndan verildi.

Ödül töreninin ardndan Güzel Sanatlar Lisesi korosu tarafndan gerçekletirilen, günün anlam ve önemine ilikin ezgilerin yer ald müzik dinletisiyle program son buldu.

Ana Sayfaya Git