Milli eğitim müdürleri toplantısı yapıldı

Mardin’de ilçe milli eğitim müdürleri değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haberler 20.07.2019 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar bakanlnda, l Milli Eitim Müdürlüü Toplant Salonunda Temmuz Ay Deerlendirme Toplants yapld.

Toplantya; 10 ilçe milli eitim müdürü, maarif müfettileri bakan, il milli eitim müdürü yardmclar ve ube müdürleri katld.

Toplantda 2018-2019 eitim öretim ylnn genel deerlendirilmesi, LGS baar durumu ve yerletirme süreci, YKS sürecinin deerlendirilmesi, bakm onarm i ve ilemleri, DYK kurslar, tama ihaleleri, yemek ihaleleri, ortaöretim yemek ilemleri, halk eitim kurslar, okul idarecilerinin sorumluluklar, yabanc uyruklu örencilerin eitim-öretime eriimin salanmas, sosyal etkinlikler modülü, mesleki tantm yönlendirme, pansiyon denetimi ve i sal güvenlii gibi konular ele alnd.

MLL ETM MÜDÜRLER

Milli Eitim Müdürü Sar, eitimde baarnn, ülkelerin eitim sistemlerine yönelik politika, stratejik amaç, müfredat yaplar, öretim yöntem ve teknikleriyle bütünleik ve ilikili olduunu ifade etti.

Sar, Okul geliimi ana eksen olarak yaplandrlmas, mesleki ve teknik eitimin güçlendirilmesi ve elverisiz koullardaki okullarn desteklenmesi bata olmak üzere örenim ortamlarnn iyiletirilmesine yönelik eylemlerin neler olabilecei üzerinde durulmas gerekir. dedi.

Ayrca, 2023 eitim vizyonu kapsamnda yaplan ve yaplacak çalmalar, okul aile birlii gelitirme program eitimi kursu ve okullarmza tasarm beceri atölyeleri kazandrlmas için hayrsever destei alnmas gibi konularda gündeme geldi.

2019-2020 eitim öretim ylnda Mill Eitim Bakanlnn temel politikalar çerçevesinde öne çkan stratejik karar ve uygulamalar üzerinde durulan toplant, soru cevap bölümü ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git