Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen sınıf sayısı oldukça düşük. Bu şunu gösteriyor, şu anda Kovid-19 salgını ortamında en güvenli ortam okullardır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak en son kapatılacak yerlerin okullar olduğu irademiz aynen devam etmektedir." dedi. Bakan Özer ayrıca, 850 bin derslikten sadece 198'sinde vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiğini belirtti.

Haberler 13.09.2021 - 07:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özer, AK Parti Mersin milletvekilleri Hac Özkan ve Zeynep Gül Ylmaz ile Mersin Valiliini ziyaret etti. Valilik eref defterini imzalayan Özer, burada yapt açklamada, 6 Eylülde 81 ilde yüz yüze eitime 57 bin 108 okulda balandn söyledi. Bu okullarda 850 bin dersliin bulunduunu dile getiren Özer, Salk Bakanl ile belirledikleri kriterler çerçevesinde tüm okullarda bu kriterlere riayet edilerek bir haftay tamamladklarn dile getirdi.

Özer, 850 bin derslikten sadece 198sinde vaka ve yakn temas nedeniyle yüz yüze eitime ara verildiini belirterek öyle konutu:

Salk Bakanl ve Bilim Kurulu ile belirlediimiz kriterler, Kovid-19 salgnnda okullarda yüz yüze eitim devam ederken uyulmas gereken kurallarn çou kta Avrupasnda, farkl ülkelerde uygulanan kurallarla büyük oranda örtüüyor. Bir haftalk süreçte gelinen nokta, salk kurallarna uyduumuz zaman süreci ne kadar baarl ekilde yönetebileceimizi gösteriyor. Türkiyede eitim sisteminin ölçei çok büyük. Yaklak 18 milyon örencimiz, 1,2 milyon öretmenimiz, 115 bin temizlik görevlimiz, 100 binin üzerinde idari personelimizin olduu, 20 milyona yakn insanmzn yer ald eitim sisteminden bahsediyoruz. Vaka ve yakn temas nedeniyle yüz yüze eitime ara verilen snf says oldukça düük. Bu unu gösteriyor, u anda Kovid-19 salgn ortamnda en güvenli ortam okullardr. Milli Eitim Bakanl olarak en son kapatlacak yerlerin okullar olduu irademiz aynen devam etmektedir. Dier taraftan bildiiniz gibi virüs sadece okullar seçmiyor. nsanlarn yaad, etkileim içerisinde olduu tüm mekanlarda virüsün yaylma potansiyeli var.

Öretmenlerin gözünden yüz yüze eitimde ilk haftaÖretmenlerin gözünden yüz yüze eitimde ilk hafta

Özer, okullarda belirlenen kriterleri harfiyen yerine getirmeye çaltklarn, okul d ortamlarda da vatandalarn bunlara uymasnn büyük öneme sahip olduunu söyledi. Okullarn kapatlmas veya herhangi bir okulda vaka olumasnn, okul içi ortamdan kaynaklanmadn ifade eden Özer, çou kez okul d ortamlardaki bulatan kaynaklanyor. Kovid-19 salgnnda yüz yüze eitime devam etmesi ve 1,5 yl aradan sonra bu iradenin kararllkla uygulamasnda sadece Milli Eitim Bakanl olarak bizlere görev dümüyor, toplumun tüm kesimlerine görev düüyor. Tüm vatandalarmz Salk Bakanl tarafndan belirlenmi olan kurallara mutlaka uymas gerekiyor ki okullarmz sürekli açk tutalm, öretmenlerimiz örencileriyle birlikte olsun ve örencilerimiz de okulda arkadalaryla hem eitim öretime devam etsinler hem de psikososyal olarak özgüvenleri yerinde süreçleri takip edebilsinler. diye konutu.

KALABALIK SINIFLAR STSNA BR DURUMDUR

Bakanlk olarak il veya ilçeler baznda önlemler veya istisnai kurallar getirmediklerini, okul ve vaka bazl istisnalar uyguladklarna dikkati çeken Özer, sözlerini öyle sürdürdü:

Kamuoyunda sklkla tartlan kalabalk snflar konusu var. 850 bin derslii yüzde 56snda örenci says 25in altndadr. Bu dersliklerin yüzde 18inde de 26-30 arasnda örenci says bulunmaktadr. Dolaysyla kalabalk snflar istisnai bir durumdur, yaygn bir durum deildir. stisnai durumlarda istisnai kurallar uygulanr. Dolaysyla Bakanlk olarak tüm illerimize, valiliimize, il milli eitim müdürlüklerimize okul bazl kalabalk snflarla ilgili her türlü önlemi alma, ikili eitime geçme veya ders saati süresinde tasarrufta bulunma yetkisini verdik.

u anda 200e yakn okulda önlemler çerçevesinde ikili eitime geçildiini açklayan Özer, Kalabalk snflar, arlkl olarak arsa bulunamayan yerlerde veya depremdeki güçlendirme ve ykm çalmalarndan kaynaklanan gecikmelerden ortaya çkan geçici bir durumdur. nallah bakanlk olarak da süreci takip ediyoruz. Bu istisnai durumlarla ilgili de gerekli her türlü önlemi almaya devam edeceiz. deerlendirmesinde bulundu.

Özer, Mersinde mesleki eitim okullarnda Kovid-19 salgnnda önemli çalmalar yürütüldüünü söyledi. Mesleki eitim okullarnn Kovid-19 salgnnda maskeden dezenfektana, yüz koruyucu siperlikten tek kullanmlk önlük ve tuluma kadar birçok ürün ürettiini belirten Özer, Mesleki eitim okullarmz, sadece igücü piyasasnn ihtiyac olan insan kaynan yetitirmediklerini, ayn zamanda olaanüstü koullarda devletinin ve milletinin yannda olduunu bir kez daha kantlam oldu. Burada Mersine özellikle deinmemiz gerekiyor. Özellikle tek kullanmlk maske, önlük ve tulumda tüm Türkiyenin, bölgenin ihtiyacn karlamada büyük bir katk ve destek verdiler. Bu süreçleri baarl bir ekilde yürütenlere ükranlarm sunuyorum. diye konutu.

Bakan Özer, Mersin l Eitim Deerlendirme Toplantsnda, bir haftalk eitim öretimdeki son durumu, eitim yatrmlarn ve eitimin kalitesini arttrmaya yönelik çalmalar deerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Özer, daha sonra beraberindekilerle basna kapal olarak gerçekletirilen l Eitim Deerlendirme Toplantsna katld.

Ana Sayfaya Git