Milli Eğitim Bakanlığı'nda "derslik seferberliği"

Bakanlık tam gün eğitim sistemine geçilmesi için hayırseverlerle iş birliği içinde derslik sayısını artırıyor. 2017 yılında da özellikle ikili eğitimin yapıldığı ve yoğun göç alan şehirlere öncelik verilmek suretiyle derslik yapımı devam edecek.

Haberler 08.01.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl tam gün eitim sistemine geçilmesi için hayrseverlerle i birlii içinde derslik saysn artrmaya yönelik çalma yapyor.

Milli Eitim Bakanl Strateji Gelitirme Bakanl, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeilin tam gün eitim sistemine geçi çalmalar ve öretmen ihtiyacna ilikin yazl soru önergesine yant verdi.

Yantta, tam gün eitim sistemine geçi hedefi dorultusunda, youn bir ekilde derslik yapm çalmalarnn devam ettii vurguland.

Bakanla bal eitim kurumlarnn öretmen ihtiyacnn bütçe kanunlarnn verdii yetkinin yannda Bakanlar Kurulunca tahsis edilen ve Maliye Bakanlnca kullanm izni verilen kadro snrllnda karlanabildiinin belirtildii cevapta, tahsis edilen kadrolarn illerin öretmen ihtiyac yüzdelik oranlar esas alnarak il milli eitim müdürlüklerine datld, il milli eitim müdürlüklerince atama yaplacak alanlar ile bu alanlara atanacaklarn istihdam edilecei eitim kurumlarnn belirlendii aktarld.

Belirlenen bu eitim kurumlarna Talim ve Terbiye Kurulunun ilgili karar ile Milli Eitim Bakanl Öretmenlerinin Atama ve Yer Deitirme Yönetmelii hükümlerince yaplan duyurular dorultusunda atama gerçekletirildii ifade edilerek, Resmi eitim kurumlarnda tam gün eitime geçilmesi durumunda ortaya çkan öretmen ihtiyac da bu kapsamda deerlendirilecektir. denildi.

Yantta, öretmen ihtiyacnn kadrolu öretmenlerle karlanamad eitim kurumlarnda eitim öretimin aksatlmadan sürdürülebilmesi bakmndan valiliklerce ilgili mevzuat çerçevesinde ders ücreti karl öretmen görevlendirmesi yapld hatrlatld.

HAYIRSEVERLERDEN ETME KATKI

Tam gün eitim hedefi dorultusunda hayrsever vatandalarla i birlii içinde derslik saynn artrlmasna yönelik bilgilere de yer verilen yantta, unlar kaydedildi:

Bakanlmzca bütün okullarmzda tam gün eitim öretime geçebilmek, dolaysyla ikili öretime son verme hedefi dorultusunda, youn bir ekilde derslik yapm çalmalar devam etmektedir. 2003 ylndan bugüne kadar, 47 bin 89u hayrsever vatandamz tarafndan olmak üzere toplam 269 bin 596 adet yeni dersliin yapm tamamlanarak eitim öretimin hizmetine sunulmutur. Her eitim kademesinde derslik bana düen örenci says, yeni yaplan derslikler sayesinde ülke genelinde 30un altna düürülmütür. 2002-2003 eitim ve öretim ylnda ilköretimde derslik bana düen örenci says 36 iken 2015-2016 eitim ve öretim ylnda 25e, 2002-2003 eitim ve öretim ylnda ortaöretimde derslik bana düen örenci says 31 iken 2015-2016 eitim ve öretim ylnda bu say 23e düürülmütür. Bakanlmzn 2017 yl yatrm ödenei özellikle ikili eitimin yapld ve youn göç alan ehirlerimize öncelik verilmek suretiyle derslik yapmna devam edilecektir.

Ana Sayfaya Git