Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'Big Data' projesi

Bakanlık bünyesinde yaklaşık 10 farklı veri sonucu bulunuyor. Bu veriler birleştirilerek ortaya öğretmen, öğrenci, müfredat ve sınavlarla ilgili geniş bir rapor çıkarılacak. Öğretmenin eğitimi, öğrencinin ve sınıfın durumu, sınav sonuçları kıyaslanarak yol haritası belirlenecek. Bakanlık bu uygulama için "öğretmen ve öğrencinin bir nevi röntgeni çekilecek" ifadesini kullandı.

Haberler 01.08.2018 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl, bugüne kadar denenmemi bir uygulama için çalmalara balad. Big Data ad verilen proje ile örencinin örenme, öretmenin ise öretme profili çkarlacak.

Habertürkten Fatmanur Boylunun haberine göre, performans sisteminin kaldrlmas ve yerine big data, yani büyük verinin getirilmesi planlanyor. Milli Eitim Bakanlndan alnan bilgiye göre, bakanlk bünyesinde yaklak 10 farkl veri sonucu bulunuyor. Bu veriler birletirilerek ortaya öretmen, örenci, müfredat ve snavlarla ilgili geni bir rapor çkarlacak. Öretmenin eitimi, örencinin ve snfn durumu, snav sonuçlar kyaslanarak yol haritas belirlenecek. Bakanlk bu uygulama için öretmen ve örencinin bir nevi röntgeni çekilecek ifadesini kulland.

EKSKLER TAMAMLANACAK

Bakanlk yetkilileri uygulamay bir örnekle aamal olarak anlatt. lk olarak üniversite snavna ayn snfta giren örencilerin saylar ve kimlik bilgileri; ikinci aamada hangi okuldan, hangi yl mezun olduu, öretmenlerinin bilgisi; üçüncü aamada okuldaki müfredat, ilenen konular ve kazanmlarn verisi; dördüncü aamada ise örencinin snavda hangi sorular doru ya da yanl yapt tespit edilecek. Aamalar birletirilerek örenci ve öretmen profili oluturulacak. Öretmenin öretmede baarl ve eksik yönleri analiz edilecek. Eksik olduu konular üzerinde MEB destei salanacak. Uygulamann Milli Eitim Bakannn onayndan sonra hayata geçmesi planlanyor.

Ana Sayfaya Git