Milli Eğitim Şurası, 7 yıl sonra ilk kez toplanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "en yüksek danışma kurulu" olarak tanımlanan, Türk milli eğitim sistemini geliştirmek, niteliğini yükseltmek için eğitim ve öğretimle ilgili konuları inceleyip, tavsiye kararları hazırlayan "Milli Eğitim Şurası" 7 yıl sonra ilk kez toplanıyor.

Haberler 15.09.2021 - 06:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Özer, ura ile ilgili Üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak. Bu konular, temel eitimde frsat eitlii, mesleki eitimin iyiletirilmesi ve öretmenlerin mesleki geliimi olacak dedi.Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Bakan ve üyeleri ile Milli Eitim Bakan Yardmclar ve Bakanlk merkez tekilat birim amirlerinin tabii üyeler olarak katlaca uraya bakanlklar, kamu kurum ve kurulular, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurt içi ve yurt dndan meslek odalar, sivil toplum kurulular, özel sektör, basn ve yayn kurulular, örenci ve veli temsilcileri ile eitim alannda ura konularyla ilgili çalmalaryla tannm uzmanlar davet edilecek.

URADA 3 ANA BALIK ÜZERNDE DURULACAK

Bakan Mahmut Özer, konuya ilikin yapt deerlendirmede, uzun bir aradan sonra Milli Eitim urasn yeniden toplamann mutluluunu yaadklarn belirterek 20nci Milli Eitim urasnn bal Eitimde Frsat Eitlii olacak. urada üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak. Bu konular, Temel Eitimde Frsat Eitlii, Mesleki Eitimin yiletirilmesi ve Öretmenlerin Mesleki Geliimi olacak dedi.

HAZIRLIK RAPORLARI DÜZENLENECEK

ura kapsamnda oluturulacak özel ihtisas komisyonlar dnda okul öncesi eitimden üniversite giri sistemine kadar muhtelif konulara ilikin çalma gruplarnn da oluturulacan aktaran Bakan Özer, urann temsiliyetini artrmak için tüm illerden katlmclar seçilecek ve 26 farkl yerde bölgesel toplantlar düzenlenip hazrlk raporlar düzenlenecek. ura kapsamnda hazrlanacak özel ihtisas komisyonu raporlar, ura üyelerine önceden gönderilecek. Bildiiniz gibi ura kararlar, toplantya katlan üyelerin oy çokluuyla alnyor ve kararlar, Bakan oluru ile Tebliler Dergisinde yaymlanyor. 20nci Milli Eitim uras Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann himayelerinde gerçekleecek. Sayn Cumhurbakanmza desteklerinden dolay ükranlarm arz ediyorum ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git