Milli Eğitim Şurası'nın hazırlıkları tamamlandı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20. Millî Eğitim Şûrası'na geniş bir katılımın olması amacıyla 5 farklı mecrada yürüttükleri ön hazırlık çalışmalarını tamamladıklarını bildirdi.

Haberler 29.11.2021 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mill eitim sistemini gelitirmek, niteliini yükseltmek için eitim ve öretimle ilgili konular inceleyip tavsiye kararlar hazrlanan 20. Mill Eitim ras açlnn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla 1 Aralkta Cumhurbakanl Külliyesinde yaplmas planlanyor.

Mill Eitim Bakan Mahmut Özerin bakanlnda geni bir katlmla düzenlenecek rada, ana tema eitimde frsat eitlii olacak. rada, temel eitimde frsat eitlii, mesleki eitimin iyiletirilmesi ve öretmenlerin mesleki geliimi olmak üzere üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak.

ra hazrlk sürecinde, özel ihtisas komisyonlar ile okul öncesi eitimden üniversite giri sistemine kadar muhtelif konulara ilikin çalma gruplar oluturuldu. rann temsiliyetini artrmak için tüm illerden katlmclar seçildi ve yaplan 26 farkl bölgesel toplant sonras raporlar hazrland. ra kapsamnda oluturulan özel ihtisas komisyonu raporlar, ra üyelerine önceden gönderildi.

TBMM Milli Eitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Bakan ve üyeleri, milli eitim bakan yardmclar ve bakanlk merkez tekilat birim amirlerinin tabii üyeler olarak katlaca uraya, bakanlklar, kamu kurum ve kurulular, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurt içi ve yurt dndan meslek odalar, sivil toplum kurulular, özel sektör, basn ve yayn kurulular, örenci ve veli temsilcileri ile eitim alannda ura konularyla ilgili çalmalaryla tannm uzmanlar da davet edildi.

ura hazrlklar 5 farkl mecrada yürütüldü

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, raya ilikin yapt açklamada, 7 yl aradan sonra Mill Eitim rasnn toplanacak olmasndan duyduu memnuniyeti ifade etti.

Geni bir katlmn olmas amacyla 5 farkl mecrada ra ön hazrlk çalmalar yürüttük diyen Özer, ra gündemini, eitimde frsat eitlii ana temas altnda temel eitimde frsat eitlii, mesleki eitimin iyiletirilmesi ve öretmenlerin mesleki geliimi olarak belirledikleri anmsatt. Gündem konularyla ilgili 22 Eylül-29 Ekimde sura.meb.gov.tr internet adresi üzerinden paydalarn görülerini aldklarn belirten Özer, unlar kaydetti: Tüm Türkiyeye açtmz internet sitesine, 32 bin 643 görü geldi. ura için ikinci veri kayna olarak, ülke genelinde 26 bölgede 81 ili temsil edecek ekilde düzenlediimiz hazrlk çaltaylarmz tamamladk. Bu çaltaylar, sivil toplum kurulular, meslek kurulular, örenci, öretmen, veli ve bakanlk çalanlarnn aralarnda bulunduu geni bir katlmla yürütüldü. Bu çaltaylarn bölge raporlar elimize ulat. Üçüncü olarak üniversitelerden akademisyenlerimizin ura raporlarn inceledik. Dördüncü olarak da Bakanlmzn genel müdürlükler bünyesinde oluturulan çalma gruplar ve son olarak sivil toplum kurulularnn ura ile ilgili raporlar ile görüleri tarafmza iletildi.

Bakan Özer, ra kararlarnn, toplantya katlan üyelerin oy çokluuyla alnacan ve kararlarn yaynlanacan söyledi.

ralar

Mill Eitim rasnn ilki 1939 ylnda dönemin Mill Eitim Bakan Hasan Ali Yücel bakanlnda Cumhuriyet maarifinin plan ve esaslar, çeitli öretim derecelerindeki müesseselere ait talimatnamelerin incelenmesi ve bütün müfredat programlarnn incelenmesi gündemiyle topland.

19. Eitim ras ise 2014te öretim programlar ve haftalk ders çizelgeleri, öretmen niteliinin artrlmas, eitim yöneticilerinin niteliinin artrlmas, okul güvenlii gündemiyle toplanmt.

rada alnan kararlar, tavsiye nitelii tayor.

Ana Sayfaya Git