Milyonlarca öğrenciye müjde! ' Tekli eğitime geçeceğiz...'

Yurt dışı eğitim programında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "2018 yılında eğitime 134 milyar lira ayırdık. Derslik eksiği için seferberlik başlattık. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Türkiye genelinde tekli eğitime geçeceğiz. Türkiye üniversiteye erişim sıralamasında dünya ikincisi"diye konuştu.

Haberler 05.04.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, yurt d eitim bursu programnda konutu. Eitim sistemine dair önemli mesajlar veren Babakann konumasnn satr balar öyle:

Yolunuz da bahtnz da açk olsun. Bu frsat en iyi ekilde deerlendireceinizden hiç üphem yok.2018 bütçesinde eitim en büyük pay ald. Hükümet olarak belirlediimiz dört ana eksen var bunlardan en önemlisi eitimdir. Eitimin gelimesi ve gelien atlara göre yeniden düzeltilmesi gerekiyor. 1950den bu yana 68 ylda örenci saymz 300 kat artt.

Ülkemize kabul edeceimiz her örenci bizim elçimizdir. Sadece bu yetmez. Özellikle yurtdnda çok daha etkin bir tantm kampanyas izlenmeli ve çok sayda örencinin ülkemize gelmesi salanmaldr düüncesindeyim.Üniversitelerde kontenjann yüzde 5i kadar yabanc örenci arlamamz gerekiyor.

HER K LSELDEN BR ÜNVERSTEYE YERLEYOR

Son 16 ylda her alanda olduu gibi eitimde de ba döndürücü bir hzla önemli atlmlar gerçekletirdik. lköretimde okuma oran yüzde 100. Her iki lise örencisinden biri üniversiteye yerleiyor. Üniversitelerdeki kz örencilerimizin says erkeklerden fazla, bundan gurur duyuyoruz. Öretim üyesi bakmndan da durum farkl deil. Üniversiteleri bayanlar teslim alm, hayrl uurlu olsun. Kzlarmzn, hanmlarn eli dedii yer çok daha güzel olur.2002de 76 olan üniversite says bugün 186ya ulat. Yaknda 10 üniversite daha geliyor eli kulanda. Üniversite says artnca rahatsz olanlar var bunlar memleketin gençlerinin üniversitede okumasnn önüne geçmek istiyor.

Türkiye üniversiteye eriim sralamasnda dünya ikincisi. Birinci Yunanistan, ikinci bizi. Yunanistan saymayn. Bir vilayetimiz kadar ülke. Neyse, komumuz yine de. Rahat durduu müddetçe bir ey demeyiz.

2019DA TEKL ETME GEçECEZ

Öretmen saymz, asker saymzn neredeyse 1,5 katna çkt. Derslikler açtk, kapasiteyi artrdk ve örenci bana düen öretmen saysn 36dan 24e düürmeyi baardk. 2019-2020 Eitim Öretim ylnda Türkiye genelinde tekli eitime geçeceiz.

ALIN TERNN YERN AKIL TER ALDI

Dünya deiti. Aln terinin yerini akl teri ald. Milyonlarca araba üretenlerin yerini program üretenlerin ald bir döneme geldik. çok üretim yaparak, çok sayda üreterek buralara ulamadlar. Akl teri ile ulatlar. Bilginin en önemli güç olduu bir dönemde yayoruz. Bize düen, bilgi çan yakalarken deerlerine yabanclamayan nesiller yetitirebilmek.

Ana Sayfaya Git