Mimarin katkısıyla

BATMAN'ın Kozluk ilçesine bağlı Taşlıdere köyü Doğanacık mezrasında 1970'li yıllarda derslik olarak kullanılan sonra depoya dönüştürülen tek katlı metruk yapı, İstanbul'da yaşayan mimar Semra Vatansever'in 20 bin liralık katkısı ile modern bir kütüphaneye dönüştürüldü. Açılışı yapılan kütüpheneye mimar Vatansever'in adı verildi.

Haberler 16.05.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kozluka bal Taldere köyü Doanck mezrasndaki 5 derslikli ilkokulun idareci ve öretmenlerinin sosyal medyadan duyurduu kütüphane çarsna, stanbulda yaayan mimar Semra Vatansever yant verdi. Okul müdürü ve öretmenleriyle iletiime geçen mimar Vatansever, örencilere kütüphane kazandrmak için yaklak 20 bin liralk destek verdi. Eski yapnn kap ve pencereleri onarld, iç ve d duvarlar boyand. Ayrca kitaplklar getirilerek duvarlara monte edildi. Kozluk Kaymakaml ve lçe Milli Eitim Müdürlüünün destekleriyle de kütüphane kitaplarla donatld. Semra Vatanseverin desteiyle 1970li yllarda okula bal derslik olarak kullanlan sonra depoya dönütürülen tek katl metruk yap, modern bir kütüphaneye dönütürüldü.

MMAR DESTEK

Adnn verildii kütüphanenin açl için Batmana gelen mimar Semra Vatansever, karlat manzara karsnda aknln gizleyemedi. Kentteki ve ilçedeki huzur ortamndan etkilenen mimar Vatansever, Artk Batmanla bir aidiyetim var dedi. Dün sabah saatlerinde mezradaki kütüphanenin açln lçe Kaymakam Osman Bilici, lçe Milli Eitim Müdürü Ömer Toprak, okul idarecileri, öretmenler, örenciler ve velilerle birlikte yapan mimar Semra Vatansevere, plaket verildi. Kaymakam Bilici, eitime desteinden ötürü Vatansevere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git