Minibüsle köy çocuklarına kitap taşıyorlar

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde sınıf öğretmenliği yapan Abdülkadir Korkmaz ve Nusrettin Biçer, başlattıkları "Okumak Yolda Olmaktır Projesi" kapsamında kütüphane haline getirdikleri minibüsle köy köy gezerek çocukları kitap, zeka oyunları, sanat atölyeleriyle buluşturuyor.

Haberler 10.10.2019 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçeye bal 11 Nisan Mahallesindeki Hülya Aan lkokulunun öretmenleri Korkmaz ile Biçer örencilerin okuma alkanlnn gelimesi için okulda okuma saatleri ve çeitli etkinlikler düzenledi.

Bir süre sonra Korkmaz ve Biçer, okuma alkanln daha çok örenciye yaymak için Eekli kütüphaneciden esinlenerek geçen ay Okumak Yolda Olmaktr adl proje balatt.

Proje kapsamnda hayrseverlerin desteiyle bir minibüs temin edildi. Öretmenler, minibüsü dizayn ederek içine kitaplk ve zeka oyunlarnn olduu alan ve sanat atölyesi kurdu. ki öretmen okul saatleri dnda minibüse doldurduklar kitap ve zeka oyunlarn köy köy gezerek çocuklara ulatrmaya balad.

Abdülkadir Korkmaz, kendisinin zor artlarda okuduunu, çocuklarn daha çok okumas için elinden geleni yapmaya çaltn söyledi.

çocuklarn yeni bilgiler edinmesinin çok güzel olduunu anlatan Korkmaz, Geçen yl örencilerimize yönelik düzenlediimiz okuma etkinliklerinde çok güzel sonuçlar aldk. Okumay daha çok yaygnlatrmak için bu projeyi balattk. dedi.

Köy çocuklarnn daha çok kitaba ihtiyac olduunu anlatan Korkmaz, öyle devam etti:

Projemizde 7 gönüllü öretmen de görev alyor. Amacmz çocuklarda okuma alkanln gelitirmek. En önemlisi çocuklara, daha önce yaamadklar mutluluklar yaatmak. Örnein daha önce bir zeka oyunu oynamayan çocuu bu tür oyunlarla tantracaz ya da daha önce bir sanat faaliyeti yapmayan çocuu sanatla tantracaz. Ortaokul ve ilkokul düzeyinde 10 bin örenciye ulamay, gelecek yl da bu say iki katna çkarmay hedefliyoruz

MNBÜSÜ GÖREN çOCUKLAR KOA KOA GELYOR

Snf öretmeni Nusrettin Biçer de projede görev ald için çok mutlu olduunu, gittikleri köylerdeki çocuklardan güzel tepkiler aldn söyledi.

çocuklarn tepkilerinin kendilerini heyecanlandrdn anlatan Biçer, Okuma yazma bilenlerin dnda okuma bilmeyen çocuklar da kitaplara ilgi gösteriyor. Minibüsü gören çocuklar koa koa geliyor. çocuklarn mutlu olmas bizi daha çok mutlu ediyor. Projemizle daha çok çocua ulaacaz inallah. Kitap ihtiyacmz hala devam ediyor. Yardmlarla kitap saymz artrmak istiyoruz. diye konutu.

Minibüsten yararlanan çocuklardan 9 yandaki Bahar Özberk ise Öretmenlerimiz çok güzel bir çalma yapm. Köyümüze gelip bize zeka oyunlar öretiyorlar. çok sevindim. Arkadalarmla ilk defa böyle elenceli oyunlar oynadk, çok mutlu olduk. Umarm her zaman gelirler. ifadelerini kulland.

Örencilerden 10 yandaki Berat Özberk de kitap okumay çok sevdiini, köyüne gezici kütüphane geldii için çok mutlu olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git