Minik Ela ve öğretmeninin ilk gün heyecanı

Dünyanın en değerli hazinesi olan bilgi deryasının kapılarını aralayan çocuklar okuma yazma öğrenebilmek için okul hayatına başladı.

Haberler 13.09.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni eitim öretim döneminin balamasyla okula giden örenciler, onlara aydnlk yolu gösterecek öretmenleriyle bulutu.

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) uygulanan ve dün balayan uyum haftasnn ilk gününde, büyük heyecanla ilk kez okula admn atan bir milyonu akn örenci, kendilerini aydnlatacak öretmenleriyle bir araya geldi.

Diyarbakrn Eil ilçesine bal Balaban köyünde yaayan 6 yandaki Ela Aygün ve ehit Erkan Aslan lkokulunda snf öretmeni olan Ahmet Baran da okula en güzel ekilde hazrlanp, ilk gün heyecann yaad.

Annesinin saçlarn özenle taramasnn ardndan ald yeni kyafetleri ve pembe pabuçlarn giyen Ela, 4. snf örencisi ablas Zeynepin elinden tutarak bayram yerine gider gibi okula doru yola koyuldu.

Snfta yeni öretmeni ve yeni arkadalaryla tanan Ela, okulun ilk gününü oyun oynayarak tamamlad.

-Doktor olmak istiyor

Yaad duygular AA muhabirine anlatan Ela, Bugün çok heyecanlym. Yeni kyafetlerimi giyindim, birazdan okula gideceim. Öretmenim ve arkadalarmla tanacam, isimlerini çok merak ediyorum. dedi.

Gelecee dair hedeflerini imdiden ekillendiren Ela, insanlarn hayatn kurtaran bir meslek olduu için doktor olmak istediini dile getirdi.

Kznn saçlarn tarayp, onu okula hazrlayan 4 çocuk annesi Gülcan Aygün ise 3 kznn da okumasn istediini söyledi.

Kendisinin ilkokul mezunu olduunu, kzlarnn ise fakülte okumas için elinden gelen çabay göstereceini vurgulayan Aygün, Doktor ya da öretmen olmalarn isterim. Benim hayallerim olmad ama kzlarmn hayallerinin olmasn isterim. ifadelerini kulland.

- Birinci snf okutmak çok zevkli

Birinci snf örencilerini okutacak olan 9 yllk snf öretmeni Ahmet Baran, Birinci snflar okutacam için çok heyecanlym. Sanki meslee yeni balamm gibi bir hissiyata kaplyorum. Birinci snf örencilerini okuttuunuz zaman çok farkl duygularla snfa giriyorsunuz. çocuklar sizi alp geçmiinize götürüyor. diye konutu.

çocuklar kadar heyecan yaadn vurgulayan Baran, unlar kaydetti:

çocuklar ilk kez okula geliyor ve bizden çekiniyorlar. Biz de onlar yeni tanyoruz ama bir bilemediniz iki hafta sonra birbirimize alyoruz. Kendilerini daha iyi ifade etmeye balyorlar. Biraz zaman geçtikten sonra anne ve babalarnda gördükleri rolü size yüklüyorlar. Onun için birinci snf okutmak çok zevkli.

Örencilerin sürekli öretmeninin yaptn yapmaya çaltn, saçlarn bile öretmeni gibi taradn aktaran Baran, Bugün çok heyecanlym. Nasl örencilerle karlaacam, ilk davranlar nasl olacak? diye düünüyorum ve heyecan yapyorum. Sanki meslee ilk balamm gibi hissediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git