Minik eller Yemenli yetimin yüzünü güldürdü

Mardin'de ana sınıfı öğrencilerinin yaptığı resimlerle açılan sergiden elde edilen gelir, Yemenli yetim çocuğun bir yıllık ihtiyacını karşıladı

Haberler 16.03.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde ana snf örencilerinin yaptklar resimlerle açlan sergiden elde edilen gelirle Yemenli yetim çocuun bir yllk ihtiyac karland.

Merkez Artuklu ilçesindeki Abdulkadir Tuta lkokulunda, üç öretmeninin öncülüünde, 53 ana snf örencisinin hayal gücünün ve yardmlama duygusunun gelimesi için Minik Ellerden Sanat Serüveni projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamnda örenciler, plastik tabaklara pet ie kapaklarnn yaptrlmasyla oluturulan boya paletlerini kullanarak resim yapt. Örencilerin yapt yaklak 100 resim, bir alveri merkezinde sergilenerek sata sunuldu. Sattan elde edilen gelirle, Milli Eitim Bakanl ve HH nsani Yardm Vakfnn yürüttüü Yetim Karde Projesi kapsamnda, Yemenli bir yetim çocuun bir yllk ihtiyac karland.

çOK GÜZEL GER DÖNÜLER ALDIK

Ana snf öretmeni Gülbahar Hekimci, örencilerin hayal gücünü gelitirme, onlara yardmlama duygusunu kazandrma ve bu kazanmn en somut ekliyle uygulanabilirliini göstermek için çalmalar yaptklarn söyledi.

Bu düüncelerle yola koyulduklarn, böylece Yemenli bir yetimin yüzünü güldürecek adm attklarn kaydeden Hekimci, stedik ki örencilerimiz hayal etsinler, hayallerini sanata dönütürsünler. Böylece bir sergi açmaya karar verdik. çok güzel geri dönüler aldk. Sergi, amacna ve ruhuna uygun bir ekilde düük bütçeyle hazrland. dedi.

- MNK DOKUNULAR BÜTÜN DÜNYAYI GÜZELLETREBLYOR

Öretmen Duygu Kaya Gürbüz de çok güzel duygularla çalmalar yaptklarn, örencilerin hayal gücü, kendilerini özgürce ifade etme biçimleri ve bunu kat üzerine aktarma becerileriyle mükemmel eserler ortaya çktn anlatarak, bütün örencileriyle gurur duyduunu dile getirdi.

Bu etkinlikler sayesinde örencilerin yardmlama duygusunun yannda hayal güçlerinin ve parmak kaslarnn gelitiini kaydeden Gürbüz, Minik eller olmasa biz bu yolun sonunu göremezdik. Onlar bu projeyi taçlandrdlar ve Yemene k tuttular. Hiç tanmadklar Yemende bir kardee yardmc oldular. Bu sayede minik yüreklerinde filizlenen o yardmlama duygusu çok önemli. Gerçekten minik dokunular bütün dünyay güzelletirebiliyor. diye konutu.

Öretmen Gürselen Ayanolu ise az malzeme özgün i fikriyle balattklar projede, çocuklarn el ele verip çok güzel bir ie imza attklarn aktard.

Ayanolu, Bu süreç hem çok elenceli hem de çok verimliydi. Yetim bir kardeimizin yüzünü gülümsetiyor olmak hepimizi çok sevindirdi. Bu sergide sadece bir Yemenli çocuun yüzünü güldürdük, önümüzdeki etkinliklerde de herhangi bir ülkede mazlum bir çocuun yüzünü güldürmeyi arzu ediyoruz. ifadelerini kulland.

Örencilerden Defne Tatl, ellerinden geldiince güzel bir çalma yaptklarn belirterek, Yaptmz etkinlikleri sergide sattlar. Sonra bir çocuu mutlu ettik. Yüzü güldü, çok mutlu olduk. dedi.

Beren Elkatm, bütün çocuklarn yüzünün gülmesini istediklerini kaydederek, resimleri yaparken çok elendiklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git