Minik pedallar hayata geçiyor

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçe Belediyesi, tüm Avrupa’da kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, Minik Pedallar Projesiyle çeşitli etkinlikler düzenlemeye hazırlanıyor.

Haberler 16.09.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Komisyonunun bir giriimi olan ve tüm Avrupada her yl 16-22 Eylül tarihleri arasnda farkl etkinliklerle kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftas bu yl Herkes için sfr emisyonlu hareketlilik temasyla hayata geçiriliyor. Yeniehir Belediyesi de tüm Avrupada kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftas kapsamnda, Minik Pedallar Projesiyle çeitli etkinlikler düzenlemeye hazrlanyor. Proje, çocuklarn okullarda trafik eitimiyle birlikte bisiklet kullanmay örenmelerini, erken çocukluk dönemlerinden balayarak çocuklar, ailelerini ve tüm toplum bireylerini hareketli yaama özendirmeyi, çocuklarn spor, tarih, doa fotorafçl gibi branlara yönlendirilmelerini amaçlyor.

MNK PEDALLAR

Yeniehir Belediyesi tarafndan 16 Eylülde bisiklet bini eitimiyle balayacak olan etkinlikler, srasyla, yeil kuak bisiklet ve yürüyü yolu temel atma töreni, bisikletli sfr atk ve çevre temizlii, kral yolu - kara köprü bisiklet turu, On Gözlü Köprüye bisiklet turu ve Hevsel Bahçelerinde doa yürüyüü ve fotoraf sergisiyle devam edip, 22 Eylülde otomobilsiz yaam günüyle son bulacak.

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulam tedbirleri almaya ve desteklemeye tevik etme amacyla her yl 16-22 Eylül tarihleri arasnda tüm Avrupada kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftas, bisiklet ve yaya yollarnn arttrlmasn ve vatandalarn, bireysel araçlar yerine alternatif ulam metodlarna yönlendirilmelerini amaçlyor.

Ana Sayfaya Git