Minik yüreklere Kur'an aşısı

Bağlar Belediyesi, bünyesindeki 4 eğitim destek merkezinde çocuklara Kur'anı Kerim eğitimi vermeye başladı. Uzman öğreticiler tarafından verilen derslere çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösteriyor.

Haberler 11.03.2020 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi tarafndan ilk kez balatlan dini eitimin temel bir gereksinim olduunu belirten Bakan Hüseyin Beyolu,Kurslarmz tüm vatandalarmzn hizmetine açktr. Gayemiz uurlu nesillerin yetimesine vesile olmaktr. ifadelerini kulland.

Kadnlara ve çocuklara yönelik faaliyetleriyle dikkat çeken merkezlerde ayrca diki nak,çocuk geliimi ve kuaförlük gibi alanlarda eitimler verilirken,kadnlara hukuki ve psikolojik destek hizmeti de salanyor.

BELEDYE BÜNYESNDE BR LK DAHA

Balar Belediyesi, dini eitim alannda önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Belediyenin Kadn Ve Aile Müdürlüüne bal olarak faaliyet gösteren Solin çocuk Oyun Evi ve Kardelen Kadn Evi adndaki 4 merkezde çocuklara yönelik Kuran Kerim dersleri verilmeye baland. lçeye bal 4 ayr semtte hizmet veren merkezlerde okul saatleri dikkat alnarak balatlan çalmada çocuklara uzman öreticiler tarafndan Kuran Kerim dersleri verilirken, u ana kadar 150 örencinin faydaland derslere olan ilginin gün geçtikçe artmas sevindiriyor.

GAYEMZ UURLU NESLLERN YETMESNE VESLE OLMAK

Balar Belediyesi tarafndan ilk kez balatlan dini eitimin temel bir gereksinim olduunu belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,göreve geldikten sonra milli ve manevi deerlere bal uurlu bir nesil yetitirmek amacyla balattklar eitime destek faaliyetlerinde önemli bir aamaya geldiklerini söyledi. Kuran Kurslarndaki temel eitimin önemine dikkat çeken Beyolu,Kurslarmz tüm vatandalarmzn hizmetine açktr. Gayemiz uurlu nesillerin yetimesine vesile olmaktr. ifadelerini kulland.

ETM TAMAMLAYANLAR HAYATINA HAZIRLANIYOR

Kadnlara ve çocuklara yönelik faaliyetleriyle dikkat çeken merkezlerde mesleki kurslar da veriliyor. Bu kurslara katlan kadnlar,alannda uzman hocalardan aldklar eitimi baaryla tamamlayarak i hayatna atlyor ve ailelerinin geçimini salyor. Kalifiye eleman arayan iletmelerin temel ihtiyac olan mesleki eitimi alacak ekilde yetitirilen kadnlar,belediyenin çeitli alanlarda açt kurslara büyük ilgi gösteriyor.

Diki be nak,kuaförlük,çocuk geliimi gibi alanlarda faaliyet gösteren kurslar baaryla tamamlayan kadnlara Milli Eitim Bakanl onayl sertfika verilirken,bu kurslara katlan bir çok kadnn baka iletmelerde ie balad ya da kendi i yerlerini kurarak çalma hayatna atld bilgisi verildi.

Merkezlerde kadnlara yönelik hukuki ve psikolojik destek salanrken,uzman hocalarn desteiyle çocuklara yönelik ngilizce dersi de veriliyor.

SOSYAL BELEDYECL EN GÜZEL EKLDE UYGULUYORUZ

Sosyal belediyecilie önem verdiklerini belirten Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,ücretsiz olarak verilen kurslarn bir çok aç kapattn dile getirdi. Beyolu,Kuaförlük kursunu tamamlayp güzellik merkezi açan ya da ileten kursiyerlerimiz var. Yine çocuk geliimi ve diki nak kurslarn tamamladktan sonra iletmeler tarafndan istihdam edilen kursiyerlerimiz olduunu biliyoruz. Bu merkezlerimizde sosyal belediyeciliin en güzel örneklerini sunuyoruz. Vatandalarmz bu merkezlerimize bekliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git