Minikler okula açık büfe kahvaltıyla başlıyor

Siirt'te devlete ait anaokulundaki minik öğrenciler, açık büfe kahvaltı ile güne başlıyor.

Haberler 11.12.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasya Hatun Anaokulunda eitim gören minikler, heyecanla girdikleri srada öretmenleri eliinde 10 çeit kahvaltdan istediklerini seçiyor.

Okul Müdürü Burcu Demirhan Cezlan, geçen yl eitime balayan ve 6 öretmenin görev yapt okulda yaklak 100 örencinin eitim gördüünü söyledi.

Kentte okul öncesi eitimi en üst seviyeye çkarmak ve bunu yaygnlatrmak için çabaladklarn ifade eden Cezlan, bu amaçla farkl uygulamalar hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Yemein okul öncesi eitime devam eden örencilerde karlalan problemlerin banda geldiini iaret eden Cezlan, Yemek seçme, yemek yememe ve yemekten kaçma gibi davranlar örencilerimizin çounda karlamaktayz. Bu problemi örencilerimizle daha iyi amak için okul olarak aldmz kararla açk büfe kahvalt uygulamasn hayata geçirdik. diye konutu.

Cezlan, olumlu etkilerini gözlemledikleri uygulama ile yemek problemini daha kolay ekilde aabileceklerine inandklarn belirtti.

Açk büfe kahvalt ile örencilerin yemek seçmesinin geçildiine dikkati çeken Cezlan, unlar kaydetti:

Ayrca örencilerimizin sosyal olarak sra bekleme, sras geldii zaman servisini yapma, servisinden sonra masaya oturma ve yemek yeme gibi çocukta alkanlk haline getirmeyi ve evlerinde de bu tür alkanlklar yerine getirmesini hedeflemekteyiz.

- Yemedikleri yiyecekleri yemeye baladlar

Örencilerin davranlarnda gelime olduunu fark eden velilerden olumlu dönü aldklarn aktaran Cezlan, unlar kaydetti:

çocuklarmz kendi seçimlerini kendileri yaptklar için yemedikleri yemeklere kar ön yarglar krld. Yemedikleri yiyecekleri yemeye baladlar. Evde kendi servislerini hazrladklarn velilerinden duyuyoruz. Bunu bir baar olarak görüyoruz ve mutlu oluyoruz

Teknolojik araçlarn veya ebeveynlerin katks olmadan okul öncesi örencilerinin yemek yeme becerisini kazanamadna dikkati çeken Cezlan, uygulama ile bu beceriyi kalc hale getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Veli Sümeyra Maden, okulda açk büfe kahvalt uygulamasnn ardndan çocuunda gözle görülür ilerlemeler olduunu söyledi.

Açk büfe kahvalt uygulamas, zenginlii ve çeitliiyle kahvalt kültürünün olumasnda çok önemli bir katk salad. diyen Maden, uygulamada emei geçenlere teekkür etti.

lhan Öneryldz da uygulamadan memnun olduklarn vurgulayarak, Veliler olarak okulumuzda yapm olan açk büfe kahvalt programnn örencilerimizde yemeini kendi seçme ve yemek yeme noktasnda önemli bir bilinç oluturduuna inanyoruz. dedi.

Serhat Yldz da olumlu sonuçlarn gördükleri uygulamann daha da yaygnlamas gerektiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git