Miniklere “Zeka oyunu" atölyesi

Harran Belediye Başkanı Özyavuz “Zeka oyunları, bireyin tüm gelişim alanları üzerinde olumlu etkilere sahiptir” dedi.

Haberler 21.09.2018 - 23:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Harran lçesi Zübeyde Hanm Anaokulunda oluturulan Zeka oyunlar atölyesi düzenlenen törenle açld.

Yeni eitim ve öretim ylnn balamas öncesinde Harranl çocuklarn eitimine katkda bulunmak amacyla hazrlanan Zeka oyunlar atölyesi açlna, Harran Kaymakam Ömer Faruk çelik, Belediye Bakan Mehmet Özyavuz, lçe Jandarma Komutan Jandarma Binba Murat Uyank, daire amirleri, okul yöneticileri ve öretmenler katld. Özyavuz, Kaymakam çelik ve beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte kurdele keserek açln yaptklar atölyede, okul öncesi eitimin önemine deindi.

ZEKA OYUN ATÖLYES

Yaplan aratrmalara göre, Türkiyede okul öncesi eitim alan çocuklarn okula her anlamda daha hazr baladklarn, daha uzun süre okulda kaldklarn, çounun üniversite örenimi aldklarn ve daha yüksek statülü ilerde çaltklarn vurgulayan Özyavuz, Zeka oyunlar da, bata bilisel geliim olmak üzere bireyin tüm geliim alanlar üzerinde olumlu etkilere sahiptir dedi.

çocuklarn, hayata açlan penceresi olan oyunlar vastasyla, strateji gelitirme, akl yürütme,planlama, eletirel düünme, dikkat, görsel alg, ayrt etme, dil-say kavram, hafza, konsantrasyon ve ekil-uzay becerileri kazandklarn ifade eden Özyavuz, Bunun yan sra rekabet, yenilgiyi kabullenme, sebat, karar verme, ileriyi görme, motivasyon, giriimcilik ve öz güven gibi tutum ve davranlarnda pozitif yönde gelimeler salanabilir. Bizler de yetkililer olarak her zaman bu tür sosyal destek projelerinin destekçisi olduk ve olmaya devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git