Minikleri sevindirdi!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Hani Belediyesi ve kaymakamlık işbirliğiyle ilçedeki mahalle ve mezralardaki 40 okuldaki 8 bin 265 öğrenciye sağlık taraması yapılıyor.

Haberler 15.01.2017 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Diyarbakrn Hani Belediyesi sunduu hizmet ile çocuklarn yüzünü güldürdü.

çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei Hani Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen aban Arda Yazcnn ilçeyi belediye hizmetleri ile buluturmak için balatt çalmalar sürüyor.

lçede bu kapsamda temizlikten asfalta, parktan altyapya kadar pek çok alanda çalma yürütülürken, hayata geçirilen projelerde çocuklar da unutulmuyor.

Hani Belediyesi ve Kaymakamlk ibirliiyle hazrlanan proje kapsamnda ilçedeki 26 mezra ve 43 beldede bulunan 40 okuldaki 8 bin 265 örenciye salk taramas yaplmaya baland.

Proje çerçevesinde az ve di sal taramasndan geçirilen örencilere belediye ekiplerince saç tra yaplyor, di bakm seti hediye ediliyor.

- Mutluluklarn ark söyleyerek gösterdiler

Hani Belediyesi ekipleri ile Hani Toplum Sal Merkezi görevlileri Gürbüz ve Süslü mahallelerindeki okullarda di frças, di macunu ve kitap datld, örencilere saç tra yapld.

Süslü lkokulundaki programda örencilere salk taramas yapld, doktorlar örencilere di frças kullanmann önemini anlatt.

Belediye hizmeti ile tanmaktan dolay heyecan duyan, az ve di bakmlar yaplan, saçlar tra edilen, hediyelerini alan çocuklar seslendirdikleri arklarla yaadklar mutluluu anlatt.

- çocuklar güldürmek için projelerimize devam edeceiz

Projeye ilikin AA muhabirine açklama yapan Yazc, çocuklarn yüzünü güldürmek için Hani Belediyesi ve Kaymakaml olarak hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.

çocukluumuz köylerde geçti. Berbersizliin, oyuncakszln, krtasiye eksikliinin ne demek olduunu çok iyi biliriz. diyen Yazc unlar kaydetti:

Hiçbir projemizi çocuklardan ayr düünmüyor, geleceimiz olan çocuklara önem veriyor, yaadklar imkanszlklar bertaraf etmeye çalyoruz. çocuklarn yüzünü güldürmek için projelerimize devam edeceiz. Yaptmz sosyal tesis ve kültür merkezinin yanna çocuklar için oyun park ve kütüphane de kuruyoruz. çocuklarmzn ulaamadklar hizmetleri eriebilir hale getirmeye gayret ediyoruz.

Projede görev alan Dr. aban Yetikin, okul ziyaretlerinde örencilere dilerin nasl frçalanmas gerektiini anlattklarn belirtti.

çocukluktan itibaren di sal eitiminin verilmesinin önemine deinen Yetikin, Diler daha çürümeden di sal ve bakmn örencilere anlatyoruz. Hani ve köylerindeki bütün okullar tek tek gezip bu eitimi vereceiz. eklinde konutu.

- Vatandalar sunulan hizmetten memnun

Gürbüz Mahallesi Muhtar Mehmet Gögercin, çocuklara yönelik bu projeyi hazrlayan ve uygulayan Hani Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Yazcaya teekkür ettiini söyledi.

Yaplan görevlendirmenin ardndan belediyenin vatandalara hizmet etmeye baladn dile getiren Gögercin, Tüm mahallere hizmet ediliyor. Belediye bakanmzdan çok memnunuz. Yapt hizmetler için kendisine teekkürlerimizi sunuyoruz. ifadelerini kulland.

Vatandalardan Abdulnasr çiçek, sunulan hizmetten dolay Hani Belediyesi ve salk ekiplerine teekkür etti.

Bugüne kadar belediye hizmeti görmedik. diyen çiçek, yürütülen çalmalarn devam etmesini diledi.

Ana Sayfaya Git