Miniklerin Demokrasi dersi!

Diyarbakır'da Şehit Polis Mehmet Erçin İlkokulu 1-D sınıfında yapılan, 46 öğrenci arasından 19 adayın yarıştığı sınıf başkanlığı seçimi genel seçimleri aratmadı.

Haberler 23.02.2019 - 13:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrda ehit Polis Mehmet Erçin lkokulu 1-D snfnda yaplan, 46 örenci arasndan 19 adayn yart snf bakanl seçimi demokrasi ölenine dönütü.

Seçim sand bu kez de snf bakanl heyecannn yaand merkez Kayapnar ilçesindeki ehit Polis Mehmet Erçin lkokulu 1-D snfna kuruldu.

Seçim, uygulanan aamalarla genel seçimleri aratmad. Bir hafta süren propaganda sürecinde koridorlara afiler asld, üzerlerinde adaylarn fotorafnn yer ald oy pusulalar basld.

Baz adaylar örencilere, piknie, sinemaya veya tiyatroya götürme vaadinde, bazlar ise çeitli ikramlarda bulundu.

- Rakip olsak da kardelik bir baka

Seçim günü özenle giyinerek, ellerinde hazrladklar, Büyümek için süt için, bakanlk için beni seçin, Güne balçkla svanmaz, Kayradan baka bakan olmaz, Hem dürüst hem çalkan, ite aradnz bakan, Sizler için bakan adayym, beni seçerseniz 1/D kazanacak, demokrasi kazanacak, Kübra bakan gelecek, snfta dertler bitecek, Bana oy verin, sorunlara son verin yazl pankartlar tayarak seçmeni etkilemeye çalan adaylar, son kez vaatlerini sralad.

Bakanlk için yaran ikiz kardeler Zeynep ve Yusuf Yldrmn hazrlad ortak pankartta, Rakip olsak da kardelik bir baka yazs dikkat çekti.

Snf öretmeni çidem akr tarafndan, örencilere, üzerinde adaylarn fotorafnn bulunduu oy pusulas gösterilerek, seçilecek adayn fotorafnn bulunduu alana evet mührü baslmas gerektii hatrlatld.

Sandk görevlilerinin de yerini almasyla gerçekletirilen seçimde snf bakanlna Sait Kayra çay, bakan yardmclklarna da Elif Yalçn ve Begüm Zehra Meylani seçildi.

- Snfmzda demokrasi öleni yaand

Snf öretmeni akr, AA muhabirine yapt açklamada, çocuklarda demokrasi bilincini gelitirmek için bu ekilde bir seçim yaptklarn söyledi.

Görevlerinden birinin de demokrasi bilincini çocuklara alamak olduunu ifade eden akr, Sorumluluunu, haklarn bilen, kendi sorunlarna çözüm üreten bireyler yetitirmek adna böyle bir etkinlik düzenledik. çocuklarmz da bir hafta boyunca kendilerini tanttlar. Snfmz için neler yapacaklarn anlattlar. dedi.

Seçimin çocuklarn geliimine önemli katk sunduuna inandn dile getiren akr, örencilerin okumalarnn hzlandn, özgüvenlerinin gelitiini aktard.

akr, Topluluk önünde mikrofonla tantm yaptlar, pankart hazrladlar, birbirlerine küçük hediyeler dattlar. çok güzel bir ekilde kavga etmeden yartlar. Snfmzda güzel bir demokrasi öleni yaand. diye konutu.

- Bakan olmak istiyordum

Snf bakan seçilen çay ise arkadalarndan ald oyla bakan seçilmenin heyecann yaadn söyledi.

Bakan olmak istiyordum ve oldum. Arkadalarmla çok güzel bir dönem geçirmek için bakan olmak istiyordum. ifadelerini kullanan çay, seçim için çok hazrlk yaptklarn belirtti.

Adaylardan Yusuf Yldrm, bakan seçilen arkada çay tebrik ettiini dile getirerek, Kaybettiim için özgünüm. Bana oy verenlere çok teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

- Örenciler için güzel bir tecrübeydi

Velilerden Mehtap ncedal, seçimde örenciler kadar heyecanlandklarn söyledi.

Seçimin güzel bir havada gerçekletiini dile getiren ncedal, Gerçek seçim havasnda ilerledi. Bir hafta boyunca seçimleri takip ettik, sonucu merakla bekledik. Sonuç hayrl olsun. çocuklar seçimin nasl yapldn, oy kullanmann ne demek olduunu örenmi oldu. Örenciler için güzel bir tecrübeydi. eklinde konutu.

Snf bakan çayn babas Vedat çay da çok heyecanl bir seçim süreci yaadklarn belirterek, bu sayede heceleyen çocuklarn okumalarnn gelitiini aktard.

çay, çocuklara bu bilinci kazandran snf öretmeni akra teekkür etti.

Ana Sayfaya Git