Miniklerin umudu oldular

VAN Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2 yıl önce faaliyete geçen, 'Minik Hayaller Çocuk Mağazası', bugüne kadar ailesinin maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 2 bin çocuğa ulaştı. Birçok kişinin desteği ile 0-18 yaş arası hastanede yatan ve maddi durumu kötü olan çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayan mağazanın destekçileri arasında şarkıcı Sertaç Ortaç ve kardeşleri de bulunuyor.

Haberler 05.07.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van ve çevresindeki birçok kente salk hizmeti veren bölgenin salk üssü olan Salk Bilimleri Üniversitesi Van Eitim ve Aratrma Hastanesinde salk çalanlarnn destei ile 2 yl önce sosyal sorumluluk projesi kapsamnda, Minik Hayaller çocuk Maazas açld. Hastaneye tedavi olmaya gelen, ama maddi durumu kötü olan ailelerin çocuklar ve yeni doan bebeklerin tüm ihtiyaçlarnn karlanmas için balatlan proje kapsamnda baçlar tarafndan doldurulan maazada, bebek bezi, çocuk elbiseleri, oyuncaklar, çocuk bakm ürünleri olmak üzere çok sayda temel ihtiyaç malzemesi bulunuyor. Hastaneye gelip doum yapan veya maddi durumu kötü olduu çocuklarnn baz ihtiyaçlarn karlayamayan ailelere hizmet veren maaza, 2 ylda ailelerinin maddi durumu kötü olan 2 bin çocua ulat.

Hastane Bahekimi Doç. Dr. Sebahattin çelik, yaklak 2 yl önce salk çalanlarnn balatt bu projenin tamamen gönüllük esasna dayandn, yardmseverlerin 0-18 ya çocuklarn temel ihtiyaçlarn karlanmas düüncesiyle oluturulduunu söyledi. Bahekim ;Doç. Dr. çelik, projenin hayata geçirilmesi ile birlikte hastanede uygun bir mekanda bu maazann açldn belirterek öyle konutu:

Buraya gelen çocuklarn ihtiyaçlarn karlayp, onlar sevindirmek için bu proje hayata geçirildi. Proje, yaklak 2 ylda inanlmaz sempati toplad. Birçok çocuumuza yardm etmi olduk. Hem buraya ba yapanlar, hem de buraya gelen aileler de bu durumdan çok memnun kalyor. Maddi durumu kötü olan ailelerin ulaamadklar malzemeleri kendilerine verilince çok mutlu oluyorlar. Bu, insanlar arasnda da bir ba kuruyor. Bu yardmlama mantn toplum arasnda daha da güçlendiriyor. Buraya ba yapan herkese çok teekkür ediyorum. Buraya yaptklar balarn her biri çocuklarmzn yüreine dokunuyor, onlar mutlu ediyor. ster bir giyim, isterse bir kitap veya baka yardmlar, çocuklar için çok önemli. Burada bu malzemelerin yan sra 18 adet tekerlekli sandalye de dattk. Biz ba yapmak isteyenleri her zaman bekliyoruz.

MAAZAYI LK SERDAR ORTAç VE KARDE DONATTI

Hastane içinde faaliyet gösteren Minik Hayaller çocuk Maazasna salk çalanlarnn yan sra birçok kii ba yapyor. Ba için para kabul edilmiyor. Bata bulunmak isteyenler, maazada eksik olan bebek bezi, çocuk elbiseleri, oyuncaklar, çocuk bakm ürünleri, kitap, battaniye olmak üzere çok sayda malzemeyi ba olarak yapabiliyor. Ama maazann en büyük destekçisi Pop Sanatçs Serdar Ortaç ve kardeleri oldu. Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte maazann ihtiyac olan bütün malzemeleri ba yapan Ortaç kardeler, desteklerini de hiç eksik etmiyor.

BAILAR UMUDUMUZU ARTTIRDI

Bu projenin hayata geçirilmesini salayanlardan biri olan Kardiyoloji Uzman Dr. Remzi Sarkaya, hastaneye 2 yl önce atandn belirterek, Vanlym ve bu hastaneye atandm gün Acaba hekimlik dnda da neler yapabilirim? diye düündüümde, özellikle hastaneye yatan ve ihtiyaç sahibi çocuklar için böyle bir proje yapalm dedik. Projeye baladmzda baç konusunda biraz zorlandk. Daha sonra baz ünlü isimler Serdar Ortaç, kardei Sertaç Ortaç ve yurt dndan baz baçlar yardm etti. Maazann ilk donatan Ortaç kardeler oldu. Ve halen yardmlarn sürdürüyorlar. Onlarn ba yapmas bizim umudumuzu arttrd. Biz de ylmadan projeye devam ettik. Baçlarn yardmlar devam ederken, biz de emin bir ekilde burada ihtiyaç sahiplerine bu yardmlar ulatrmaya sürdürüyoruz diye konutu.

Kardiyoloji Uzman Dr. Remzi Sarkaya, hastanenin anne dostu bir hastane olduunu ve balar arasnda kesinlikle mama ve biberon kabul etmediklerini, anne sütüne tevik ettiklerini de söyledi. Sarkaya, Bunun yerine 0-18 ya aras bebek ve çocuklarn temel ihtiyaçlarnn tümünü karlamaya çalyoruz. Özellikle yeni doan bebeklerde bebek bezinde çok hassas davranyoruz. Maalesef çou ebeveyn bunlar karlayamyor. Oyuncak, daha erikin çocuklar için okuma kitaplar, tekerlekli sandalye dattk diye konutu.

PROJE ÖDÜL ALDI

Minik Hayaller çocuk Maazas projesinin çeitli alanlarda ödüller aldn belirten Sarkaya, Biz bu projeyi yaygnlatrmak istiyoruz. Ve Vann en büyük ilçesi olan Erciten baladk. Oraya da bir ube açacaz. Onlarnda tüm desteini biz salayacaz. Ba yapmak isteyenler oraya da balarn ulatrabilirler dedi.

Ana Sayfaya Git