Mobil tercih danışmanlığı

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan “Mobil tercih danışmanlık” hizmeti köylere kadar giderek öğrencilerin en uygun liselere yerleşmeleri konusunda danışmanlık hizmeti veriyor.

Haberler 09.07.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil lçe Milli Eitim Müdürlüünce ortaokulu bitirip liseler için yeni adrese dayal yerletirme tercihlerini yapacak örenciler için Mobil tercih danmanlk uygulamas balatld. Özellikle ulam ve dier olumsuz koullardan dolay tercih yapamayan, ulalmayan, bilgilendirilmeyen ve yerlemeyen hiçbir örenci kalmasn diye okul müdürleri ve rehber öretmenlerden oluan komisyon köylere kadar giderek veli ve örencileri bilgilendiriyor.

lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, amaçlarnn yeni adrese dayal yerletirme tercihlerini tüm velilere ve örencilere ulaarak onlarla birlikte daha salkl ve doru tercihte bulunmak olduunu belirterek, Öncelikle okul müdürleri ve rehber öretmenden oluan bir komisyon oluturularak bir araç tahsis edildi. Köy muhtarlar, imamlar ve tamas olan okul müdürleri ile görüülerek tercih danmanl yaplacak köy evleri tespit edilip komisyon tarafndan ziyaret ediliyor dedi.

Kzlarn okula devamn salamak için çalmalarmz devam edecek

Özellikle köylerde kzlarn okula devamn salamak için de çalmalar yaptklarn dile getiren Ak, Tercih danmanlar hafta sonu da dahil haftann her günü en ücra köylere giderek veli ve örencilerimizle bir araya geliyor. Ulaamadmz, bilgi vermediimiz hiçbir örencimiz ve velimiz kalmayacak. Tüm örenci ve velilerimizi de tercihler için okullarmza bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git