Modern kütüphane!

Siirt Halk Kütüphanesi modern binasıyla hizmet verecek

Haberler 07.10.2018 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK mensuplarnca yaklmas nedeniyle geçici binasnda hizmet veren Siirt l Halk Kütüphanesinin yerine kentin 50 yllk ihtiyacn karlayacak modern bir kütüphane binas yaplacak.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun çars üzerine 6-7 Ekim 2014te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle PKK/PYD yandalarnn Siirtte gerçekletirdii saldrlarda atee verilen 53 yllk Siirt l Halk Kütüphanesinin yerine yeni kütüphane binas ina edilecek.

Yangnda kurtarlan 48 bin kitabn tanmasyla Güres Caddesindeki geçici binasnda hizmet veren kütüphanenin yerine, Vali Ali Fuat Atikin giriimleriyle 7 bin 500 metrekare alan üzerinde 4 bin metrekare inaat alanna sahip yeni bir bina yaplacak.

l Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, AA muhabirine yapt açklamada, 4 yl önce atee verilen kütüphanede 50 yllk arivi ve 12 bin kitab kaybetmenin üzüntüsünü yaadklarn söyledi.

Kütüphanenin, bölgenin en donanml kütüphanelerinin banda geldiini aktaran Uslu, Yanan 12 bin kitabn dnda dier bütün kitaplar kurtardk. Kitaplarmz halen Kültür Merkezinde muhafaza etmekteyiz. Kütüphanemiz yandktan sonra yeni bir kütüphane arayna girdik. Devletimiz büyüktür, Allah devletimize zeval vermesin. Kütüphanenin yanmasyla beraber geçici l Halk Kütüphanesi açld. Bölgenin en donanml kütüphanesi durumundayken daha dar bir alana tanmak zorunda kaldk. dedi.

Kentte muazzam bir okuyucu kitlesinin bulunduunu anlatan Uslu, yetersiz olmasna ramen geçici kütüphanenin de okuyucularn youn ilgisiyle karlatn aktard.

Yatrm programna alnan yeni kütüphane için arsa araylarnn sonuçlanmasyla l Kültür ve Turizm Müdürlüünü de kapsayacak modern bir eserin kente kazandrlacan dile getiren Uslu, unlar kaydetti:

Yeni binamz belki de bölgenin en kapsaml kompleksi olacak. 7 bin 500 metrekare alan üzerinde 4 bin metrekare inaat alanyla 2 bloktan oluacak kütüphanemizde, bir kültür merkezi ve kütüphanede ihtiyaçlar karlayacak her ey bulunacak. Bu kütüphanemizin ilimizin 50 yllk ihtiyacn karlamasn hedefliyoruz.

Projeyle ilgili herhangi bir ödenek sknts yaamadklarn dile getiren Uslu, proje ihalesinin 27 Austosta yapldn belirtti.

Uygulama ihalesine geçilecek olan kütüphanemizi 1,5 yl içerisinde tamamlamay hedefliyoruz. diyen Uslu, okuyucularn kütüphane hasretini gidermek için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

- Bizi cahilletirmek istiyorlar

Okuyuculardan Merve Erten de kütüphanelerinin atee verilmesinin kendilerini üzdüünü söyledi.

Kütüphanelerinin saldrya uramasna bir türlü anlam veremediklerini dile getiren Erten, öyle devam etti:

Örenciler olarak u an geçici yerde kütüphaneden faydalanyoruz. Eskiye dayanan kitaplarmz kül oldu. Bu yüzden gerçekten üzgünüm. Açkças bizi cahilletirmek istiyorlar. Bu geçici yerde çok mutlu deiliz. Yeni bir kütüphane yaplyor. Yeni kütüphanemizin yapmnn hzlandrlmasn istiyoruz. Devletimize güveniyoruz. Devletimiz inallah bizleri madur etmeyecektir.

Orhan Aslan da kütüphanelerinin atee verilmesini çok kötü bir durum olarak niteledi.

çok cahilce bir durum oldu. Olacak gibi deil. Kendi çocuklarn, kendilerini medeniyet olarak geri brakmalar kötü bir durum. Yeni kütüphanemiz yaplana kadar bu geçici yerde kstl imkanlarda kitaplardan faydalanyoruz. diyen Aslan, bir an önce yeni kütüphanelerine kavumak istediklerini kaydetti.

dris Kaplan da özel eitim kurumlarna gitme imkannn bulunmadn ve bu nedenle kütüphanede ders çaltklarn dile getirdi.

Kaplan, Eski kütüphanemiz bizim için yeterliydi ama yakld. Biz madur edildik. Yeni kütüphanenin yaplmas hepimiz için çok iyi olacak. Bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazrz. dedi.

Kerem Özer de özellikle maddi durumu iyi olmayan örenciler için bir ans olan kütüphanenin atee verilmesinin acsn yüreinde tadn vurgulad.

Yaklan kütüphanemiz geniti, büyüktü ve tavan daha yüksekti. çok ferah bir yerdi ama maalesef yakld. Yeni kütüphanenin bir an önce yaplmas maddi durumu iyi olmayanlar için iyi olur. Sadece benim için deil herkes için daha iyi olur. Özellikle örenciler için çok iyi olur. Bu geçici yer biraz dar. diyen Özer, yeni kütüphaneye kavumak istediklerini aktard.

6-7 Ekim 2014te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle PKK/PYD yandalarnca gerçekletirilen saldrlarda, kentteki kamu binalar, banka ubeleri ve i yerlerinin yan sra 53 yl hizmet veren Siirt l Halk Kütüphanesi de molotof kokteylli saldr sonucu atee verilmiti.

Ylda 60 bin okuyucunun faydaland 900 metrekare büyüklüündeki 3 katl kütüphanenin saldrya uramasyla 50 yllk arivi ve 60 bin kitabndan 12 bini kül olmu, görme engellilerin kulland kabartma alfabeyle yazlan kitaplar ve kitap okuma makinesi de kullanlamaz hale gelmiti.

Ana Sayfaya Git