MSÜ sınavı yapıldı!

Sınavın gerçekleştirildiği 81 ilde yer alan 94 merkezdeki binalar, koronavirüs önlemleri kapsamında detaylı temizlendi ve dezenfekte edildi. Sınav binalarının bahçelerine, adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmadı. Bina içerisinde ve sınav binasından çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapıldı. Bina girişinde adaylara el dezenfektanı uygulandı, maske ve el dezenfektanı dağıtıldı. İsteyen adaylar kendi maske ve dezenfektanlarıyla sınava girdi.

Haberler 15.06.2020 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Örenci Aday Belirleme Snav (2020-MSÜ) yapld..

ÖSYM tarafndan 81 ildeki 94 snav merkezinde, 451 bin 272 adayn katlmyla yaplan snav saat 10.15te balad. Adaylar saat 10.00dan sonra snav binalarna alnmad.

Koronavirüs önlemleri kapsamnda binalar snav öncesi detayl olarak temizlendi ve dezenfekte edildi.

Snav binalarnn bahçelerine, adaylar ve görevliler dnda hiç kimse alnmad. Snav binasna girite, bina içerisinde ve çkta adaylarn sosyal mesafeyi korumalar için görevliler tarafndan yönlendirmeler yapld.

KURALLARA UYULDU

Bina giriinde adaylara el dezenfektan uyguland, maske ve el dezenfektan datld. steyen adaylar, kendi maske ve dezenfektanlaryla snava girdi.

Giri belgeleri ve kimlik kontrollerinin temas olmadan yaplmas saland.

Snav evrak datan görevliler, lateks eldiven kulland. Snav salonlarna geçip sralarna oturan adaylardan isteyenler, maskelerini çkarabildi.

Adaylara, 120 soru için 135 dakika süre verilecek snavn sonuçlar, 7 Temmuzda açklanacak.

Cevap anahtar yaymland

ÖSYMnin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2020-MSÜ adaylar, temel soru kitapç diziliminde verilen snav sorularnn tamamna, ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaralar ve aday ifreleriyle 10 gün süreyle eriebilecekler.

Ana Sayfaya Git