Muş'ta 'Sokaktan Sanata' projesiyle öğrenciler kütüphanede

MUŞ’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Sokaktan Sanata' projesi kapsamında sokakta çalışan, çalıştırılan ya da dezavantajlı ailelerin çocukları, mobil ekipler tarafından araçlarla evlerinden alınarak kendileri için açılan kütüphanede eğitime alınıyor.

Haberler 01.04.2019 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Valilii Koordinesinde Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü tarafndan yürütülen proje ile çocuklar kütüphane ile buluuyor. Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ek hizmet binasnda açlan kütüphaneye araçlarla getirilen ilk, orta ve lise düzeyindeki örenciler, burada hem kitap okuyor hem de kötü alkanlklardan uzak tutularak, farkl aktivitelere adapte ediliyor. Kütüphanedeki çocuklarla bir araya gelen Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü idareci ve personelleri, Kütüphane Haftas dolaysyla çocuklarla 2 saat boyunca kitap okuyup, zaman geçirdi.

çocuklarn, kurum personelleri tarafndan araçlarla alnarak kütüphaneye getirildiini ifade eden Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürü Abdulbari Aksoy, bu hizmeti yerine getirirken çocuklarn tüm sürecini takip ettiklerini söyledi. çocuklarn, kütüphanede daha güvende olduunu vurgulayan Aksoy, 2018 yl banda koca yürekli personellerimin, meslek elemanlarmn gündeme getirdii Sokaktan Sanata çekmeyi düündüümüz çocuklar üzerine bir kütüphane kuralm demitik. çok güzel günler geçirdik ve kütüphanemizi kurduk. Büyük bir özveri oldu. 3 bine yakn burada kitabmz var. Kütüphanemiz sürekli hizmet vermekte. Özellikle öleden sonra açk ve çevredeki okuyan, gelmek isteyen çocuklarmzn tümünü buraya alyoruz. Yaklak 200 çocuumuz kütüphanemizden faydalanmakta. Ayrca sokaktan sanata diye yürüttüümüz projede, dezavantajl ailelerin çocuklarn, sokakta çalan, çaltrlan çocuklarn buraya kazandrlmasn salamak amacyla mobil ekiplerimizce tespit edilmi çocuklarmz buraya getiriliyor. Burada görüldüü gibi kütüphanede zaman zaman kitap okuma etkinlii, zaman zaman ders çalma etkinlii, zaman zaman deerler eitimi verilerek faydalandrlmakta. Hemen yan tarafmzda da bir kafeterya oluturduk. Burada çok nezih ve güzel bir ortam var. Her ya grubuna yönelik tamamen onayl kitaplarmz bulunmaktadr. Her daim burada bulunan çocuklara yine meslek elemanlarmzca psiko sosyal destek verilmekte. Mesleki çalmalar yaplarak raporlar tutulmakta. Ailelere yönelik hizmetler buradaki çocuklar üzerinde de yürütülmektedir diye konutu.

Kütüphaneden faydalanan ve kendisini burada daha fazla gelitirdiini ifade eden örencilerden Aylin Süne (13) Buraya kitap okumak için geliyorum. Önceden hiç düzenli bir ortamm yoktu. Evde çok gürültü oluyordu. Ben de buraya gelince daha çok kitap okumaya baladm ve testlerimi burada çözüyorum. Burada birçok öretmen var ve her alanda onlar bana çok yardmc oluyorlar. Deneme snavlarnda baarmda art oldu. Avukat olmak istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git