Mücitlere özel tanıtım alanı!

"Bakanlığın resmi internet sitesinde, bu tür buluşları daha görünür kılmak ve tüm öğrencileri yenilerine imza atmaya özendirmek için '2019'un Fark Yaratan Öğrencileri' isminde ayrı bir bölüm açtık"

Haberler 04.01.2020 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, örencilerin bulularn daha görünür klmak ve tüm örencileri buna özendirmek amacyla Bakanln internet sitesinde 2019un Fark Yaratan Örencileri isminde ayr bir bölüm açldn bildirdi.

Milli Eitim Bakanlndan (MEB) yaplan yazl açklamada, 2019 yl boyunca televizyon haberlerinde, sosyal medyada, gazete sayfalarnda, bir festivalde ya da fuarda tanttklar bulularla kamuoyunun haberdar olduu onlarca örencinin ve her artta onlardan desteini esirgemeyen öretmenlerin bulunduu anmsatld.

Açklamada deerlendirmesine yer verilen Bakan Selçuk da gençlerin fark yaratan fikirleri ve çalmalaryla yepyeni balangçlar yaplacana iaret etti.

Selçuk, 2019 ylna dair öyle bir hafzalarmz yokladmzda, gelecee umutla bakmak için öyle çok örnek çkt ki karmza. Onlar sizlerle paylamak istedik. Kendisinin ya da bakasnn yaad bir soruna çözüm getiren, yeni ufuklar açan, bululara imza atan onlarca gencimiz var. Biz onlarn ve daha nicelerinin yapt taze balangçlarla daha güzel yarnlara yürüyeceiz. ifadelerini kulland.

- Henüz okul sralarndayken geleceimize k oldular

Örencilerin snava deil kendilerini hayata, öretmenlerinin desteiyle Türkiyeyi de gelecee hazrladn vurgulayan Selçuk, unlar kaydetti:

Örencilerimizle her bulumamzda söylüyorum, baar soru çözmek deil sorun çözmektir. Artk ezbere biliyorlar. Ve ne mutlu ki meslektalarmn, çalma arkadalarmn desteiyle bunu uyguluyorlar. Arkadann babas için protez el yapan çocuumuz var, yer altndaki maynlar lazerle tespit edebilen bir drone tasarlayan, deniz süngerinden doku üreten Büyük bir gururla onlarcasn sayabilirim. Sorun bulduklar alanda düündüler, çaltlar, ürettiler. Henüz okul sralarndayken onlar bizim geleceimize k oldular. Biliyorum ki bizler onlar destekledikçe, ellerinden tutup yüreklendirdikçe bu bulular artacak.

Selçuk, Bakanlk olarak bu tür projelerin her zaman destekçisi olduklarn ifade etti.

Bu kapsamda Bakanln resmi internet sitesi meb.gov.trde bu tür bulular daha görünür klmak ve tüm örencileri yenilerine imza atmaya özendirmek için 2019un Fark Yaratan Örencileri isminde ayr bir bölüm açtklarn bildiren Selçuk, bu alann 2020de eklenenlerle sürekli güncelleneceini, yeni bulularn burada paylalacan kaydetti.

2019un Fark Yaratan Örencileri sayfasna, bit.ly/39Aj6pi linkinden ulalabiliyor.

Ana Sayfaya Git