Müdür sınıfta ders verdi!

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, kentte bir ilki gerçekleştirerek akademik kimliğiyle sınıfa girdi, öğrencilere ders anlattı.

Haberler 19.09.2019 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü olarak görevlendirildiinden itibaren eitimde yeniliklerin mealesini yakan Doç. Dr. Feysel Taçer, bir ilki gerçekletirerek rast gele bir okula girip örencilere akademik kimliiyle ders anlatt. l milli eitim müdüründen ders alan örenciler aknlklarn gizleyemezken, heyecanl olduklar görüldü. Yl sonuna kadar 120 civarnda okulda ders vermeyi hedefleyen Doç. Dr. Feysel Taçer, ilk dersini Sur ilçesinde bulunan Melikahmet Anadolu mam Hatip Lisesinde 11. snflara psikoloji dersi iledi.

Öretmenlerimizle bu snf ortamnda bu havay teneffüs etmemiz lazm

l Müdürü sfatyla burada olmadn, aslnda akademik unvanyla liselerde bu dönem boyunca ve gelecek dönem boyunca çeitli derslere gireceini belirten Doç. Dr. Feysel Taçer, çocuklarla dersin ortamn ve bilgesini elimden geldiince, bilgim yettiince paylamaya çalacam. Tabi il müdürü olmam hasebiyle ayn zamanda bu Diyarbakra çocuklarmza daha fazla dokunabilmek için, daha fazla görünebilmek için sahada olmam gerektiini düündüm. çocuklarmza vereceimiz çok ey olduunu düünüyorum. Öretmenlerimizle bu snf ortamnda bu havay teneffüs etmemiz lazm. Bu vesile ile buradayz. Bugün psikoloji dersimizi iliyoruz. Diyarbakrn lise çandaki örencilerimizin özellikle ergenlik yandaki çocuklarmzn pek çok risk alanlar var. Diyarbakr ayn zamanda iddetle, terörle çeitli dezavantajlarla anlan bir ehrimiz. Ama biz bunu deil, daha çok olumlu yönleriyle, Diyarbakrn pek çok güzelliiyle yeni nesillerimiz üzerinden çeitli avantajlara çevirmek ve gelitirmek arzusundayz. Geldiimiz günden beri hep bunu yapmaya çalyoruz ve çocuklarmzla bulumalar biz hep verimli gelecee dair planlar, hesaplar ve mesleki geliim temalaryla sürekli ayakta diri tutmamz gerekiyor. çünkü çocuklarmzn iddetten, terörden ve dier pek çok onlar snf ortamndan, okul ortamndan uzaklatracak eylemlerden uzak tutmamz lazm. Bu ehrimize, Diyarbakra verebileceimiz, bu ülkemize verebileceimiz en iyi deer olduuna inanyorum. Bizim bunu gelitirmemiz lazm dedi.

Snfta milli eitim müdürünü öretmen örenciler aknlklarn gizleyemedi

Haftada üç okulda derse katlarak örencilere ders vereceini söyleyen Doç. Dr. Taçer, Önümüzdeki haftalardan itibaren de yarm gün okullarmzda müdürlük yapmaya çalacam. Derslerimize girerken tabi benim akademik alanmn etrafnda geliebilecek konular özellikle seçtim. Ama bunun dnda zaten dier okullarmza sürekli bulumalar yapyorum. Açllar ve dier etkinliklere katlyorum öretmenlerimizle buluuyoruz. Ama tahminen 120 civarnda okulumuzu yl sonunda ders verecek bir etkinlikle ziyaret etmi olacam diye konutu.

Bu uygulama sanyorum Türkiye ve Diyarbakr için bir ilk olacak

l Müdürü olmas hasebiyle sahada olmas gerektiini aktaran Doç. Dr. Feysel Taçer, sözlerine öyle devam etti:

Eitim öretim ortammz biz yerinde gözlemlediimiz sorunlarla çözebileceimize inanyoruz. Öretmenlerimizle, öretmen hocalarmzla, idarecilerimizle sürekli bir arada olmamz lazm. Müdürlük yapmamn o avantaj olacaktr. Okulla, yönetici idareci arasndaki o koordinasyonun nasl gelitiine dair gözlemlerimizi, birikimlerimizi ve sorunlar yerinde duyup görebileceiz. çözümler gelitirebileceiz. Tabi bu uygulama sanyorum Türkiye ve Diyarbakr için bir ilk olacak. Biz bunu gelitirerek, sürdüreceiz. çünkü öretmenlerimizde bize ulamak istiyor. Onlar bize ulaacana biz onlara önce ulamak istiyoruz. Yerinde okulunda, ortamnda sorunlar görmek, tespit etmek bize deiik bak açlar kazandracak. Bu inançtayz.

11. snf örencisi Hasan li ise milli eitim müdürünün derslerine girmesini çok iyi bulduunu, kendilerine faydas da olduunu söyledi. li, Bize psikoloji ile ilgili bir eyler anlatt. Gerçei biraz rahatladk. Mutlu olduk, herkes mutlu oldu. Bir heyecan geldi. lk defa bizim okulda gerçekleti. çok güzel oldu mutlu olduk eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git