Müfredat Dışı Sorulan Soru Öğrencileri Telaşlandırdı

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) iki oturumu geride kaldı. LYS4 oturumunda Tarih testinde yer alan açık uçlu sorunun çok kolay olmasının öğrencileri şüpheye düşürdüğünü dile getiren Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, LYS tarzına uygun olmayan yorum sorularının sorulduğuna dikkat çekti. LYS1 oturumunda müfredat dışı 1 sorunun yer aldığını söyleyen Eğribaş, bu yıl da Matematik testinde belirleyici soruların sorulduğunun altını çizdi.

Haberler 13.06.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milyonlarca örenciyi yakndan ilgilendiren LYSnin ilk iki oturumu, Cumartesi ve Pazar günü gerçekleecek snavlarla geride kald. 18 Haziranda yaplacak snavlarla sonlanacak olan LYSnin sonuçlar 11 Temmuzda açklanacak.

Rehber Öretmeni Nurcan Eriba, LYS4 hakknda; Snav sorular incelendiinde Felsefe grubunda yer alan Mantk ve Psikoloji testleri dnda zorlayc deildi. LYSde arlkl olarak bilgi sorular yer alrd. Fakat bu snavda YGS tarz sorular soruldu. Tarih testinde yer alan açk uçlu sorunun çok kolay olmas örencileri üpheye düürdü. Corafya testi ise geçen yllara göre daha kolayd. Her yl olduu gibi harita üzerinden sorular soruldu. Birkaç soru dnda örenciler zorlanmad. Testlerde üpheye düürecek klar bulunmuyordu dedi.

Örenciler Vakit Sorunu Yaad

LYS1de müfredat d bir sorunun yer aldnn altn çizen Rehber Öretmeni Nurcan Eriba, sözlerini öyle sürdürdü. Müfredat d olan Uzayda Vektörler konusundan bir soru vard. Örencinin görmedii bu soru snav annda onlarn telalanmasna neden oldu. Oyalayc sorulara taklp kalan örenciler vakit sorunu yaadlar. LYS1 snavnda sorularn dalmnda biraz farkllklar vard. Her yl 50 Matematik ve 30 Geometri yer alan snavda, bu yl 52 Matematik ve 28 Geometri sorusu vard. Matematik testinde 2 geometri testinde 1 olmak üzere 3 tane ksa cevapl soru soruldu. Genel olarak her yl ÖSYMnin yapt gibi bu yl da LYSde belirleyici belli sorular vard. Snav düzeyinde ise ciddi bir farkllk göstermedi.

Ana Sayfaya Git