Müfredat güncellemeleri kamuoyuyla paylaşıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca kamuoyunun görüşüne sunulan ve tüm eğitim kademelerinde 51 ders ve 176 sınıf düzeyinde güncellenen müfredatta, eğitim paydaşlarından gelen görüşler doğrultusunda düzenlemeler yapıldı.

Haberler 22.01.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Bakanlnca (TTKB) kamuoyunun görüüne sunulan tüm eitim kademelerindeki 51 ders ve 176 snf düzeyinde güncellenen müfredatta, eitim paydalarndan gelen görüler dorultusunda gerekli düzeltmeler yapld. Güncellenen öretim programlar, düzeltmelerle birlikte http://mufredat.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden kamuoyu ile paylald.

MEB yetkililerinden ald bilgiye göre, Talim ve Terbiye Kurulu tarafndan onaylanarak 2017-2018 eitim ve öretim ylndan itibaren 1, 5 ve 9. snflarda kademeli olarak uygulamaya konulan ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulu, Anadolu liseleri, fen liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile Anadolu imam hatip liseleri olmak üzere bütün snf seviyelerindeki 51 ders ile 176 snfn güncellenen öretim programlarna ilikin izleme deerlendirme çalmalar yapld.

Bu kapsamda, ilgili paydalar, kamu ve özel sektör temsilcileri, öretmen ve örenciler, dernek, meslek birlikleri, federasyonlar ve Bakanln ders kitab yazarlar ile odak grup çalmalar gerçekletirildi. Öte yandan, 2017-2018 eitim öretim ylnda 1. 5. ve 9. snflarda uygulanan yeni müfredata ilikin deerlendirmeler yerinde izlendi.

- Müfredat onayland

Ayrca Temel Eitim Genel Müdürlüü tarafndan toplanan baz programlarla ilgili düzeltme önerileri, Orta Öretim Genel Müdürlüünün elektronik modülü üzerinden alnan 80 bin dolayndaki görü ile yazl veya elektronik posta ile TTKBye ulatrlan görü ve öneriler, effaflk, bilimsellik ve katlmclk ilkelerinin gerei olarak öretim programlarna yanstld ve böylece güncelleme çalmalarnn düzenlemeleri tamamland.

Güncelleme çalmalarnda genel olarak öretim programlarnn yapsnn korunmasna çalld, Bakanln önem ve öncelik verdii konulara odaklanld.

Bu çerçevede genel olarak öretim programlarnn tashih ve redaksiyon düzeyinde birtakm düzeltme ve düzenlemeler yapld.

Bununla birlikte baz öretim programlarnda da örenci düzeyi ve konu alannn özellikleri açsndan snrl sayda kazanm çkarma, açklama ekleme ya da konular arasnda takdim ve tehirler gerçekletirildi. Örnein fen bilimlerinde daha önce 7. snf düzeyinde ilenen ergenlik ve sal konusu 6. snf düzeyine alnd.

Talim ve Terbiye Kurulu tarafndan onaylanan güncellenmi öretim programlarna, düzeltmelerle birlikte http://mufredat.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden eriilebilecek.

Ana Sayfaya Git