Muşlu baba, oğluyla sınıf arkadaşı oldu

Muş'un Hasköy ilçesinde 7 çocuk babası 56 yaşındaki Yaşar Özden, oğlu Özmen Özden ile aynı üniversitede yüksek lisans yapıyor.

Haberler 02.01.2018 - 08:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hasköy ilçesinde Gençlik Hizmetleri lçe Spor Müdür Vekili olarak görev yapan Yaar Özden, ilerleyen yana ramen eitimine devam ederek, okumann yann olmadn herkese gösteriyor.

Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Bitlis Meslek Yüksekokulu ile Açköretim Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü tamamlayan Özden, imdi de oluyla Mu Alparslan Üniversitesi (MÜ) ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans örencisi olarak eitim görüyor.

Özden, oluna evde babalk, okulda ise sra arkadal yaparak çevresine de örnek oluyor.

Baba Özden, hayatnn her döneminde eitimle yakndan ilgilendiini, oluyla yüksek lisans yapmann, ayn sray paylamann büyük bir mutluluk olduunu söyledi.

- Sermayem, eitimim olsun

56 yanda olmasna ramen okumaktan bkmadn dile getiren Özden, öyle devam etti:

Okumann ya yok. çocuklarm, Bu yatan sonra neden halen okuyorsun diyorlar. Ben de Brakn bu dünyada benim sermayem eitimim olsun diyorum. Eitim her eyin üzerindedir. Eitim beikten balar mezara kadar devam eder. Bu açdan u anda dünyann en mutlu insanym çünkü olumla ayn okul srasn paylayorum. Dier çocuklarm da farkl üniversitelerde eitimlerini sürdürüyor.

Özmen Özden de babasyla ayn srada eitim görmekten mutluluk duyduunu ifade ederek Babamla ayn snfta olmaktan, ayn sray paylamaktan çok memnunum. Hedefimiz yüksek lisans tamamladktan sonra birlikte doktora bavurusu yapmak. Gittiimiz yere kadar eitimimize devam etmek istiyoruz. Gençleri ve okumaktan uzak kalanlar da böylece tevik etmeyi amaçlyoruz. dedi.

MÜ ktisad ve dari Bilimleri Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr Abdullah Kran da bu yl fakültelerinde yüksek lisans programlar düzenlediklerini anlatt.

Örencilerin arasnda baba ve olunun bulunmasnn kendileri için özel bir durum olduunu ifade eden Kran, Baba ve olunun ayn snfta ve ayn srada ders almas bizim için ayr bir mutluluk kayna. çünkü okumann ya yok. Bunun en güzel örnei baba oulun birlikte okumasdr. nallah bu güzel bir örnek oluturur. diye konutu.

Ana Sayfaya Git