Muş'ta 1 milyon lira ciro yapan okulda sıra ve masa mesaisi

Muş'taki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin metal ve mobilya bölümü öğrencileri, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okullara sıra ve masa üretimi yaparak taleplere cevap veriyor.

Haberler 06.09.2021 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte 6 alan, 13 atölye ve toplam 1352 örencisi ile eitim öretime devam eden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem okullarn sra, masa, sandalye, öretmen masas, yemek masas gibi birçok ihtiyacn karlyor hem de örencilerin aile bütçelerine katk salamalarna imkan sunuyor. Okullarn açlmasna sayl günler kala sra ve masa siparilerini tamamlamaya çalan öretmen ve örenciler, bacasz fabrika gibi hizmet veriyor. Günde 130 takm sra ve masa imalat yapan okul, kent ekonomisine de yllk 1 milyon lira ciro katkda bulunuyor. çalmalarla ilgili gazetecilere açklamalarda bulunan okul müdürü Erhan Suba, örgün eitimde 1082 örenci, mesleki açk öretimde ise 270 örenci olmak üzere toplam 1352 örenci ile eitim-öretime devam ettiklerini söyledi. Okulun döner sermaye iletmesinde bu yl 96 örenciyle fiilen çaltklarn kaydeden Suba, Örencilerimiz aile ekonomilerine de katkda bulunuyor. Okulumuzda metal teknolojisi alan ve mobilya iç mekan tasarm alan olmak üzere iki bölüm aktif olarak döner sermayede çalmaktadr. Burada sra, masa, ranza, öretmen masas ve sandalyesi, yemek masas ve sandalyesi, metal asklk gibi birçok ürün üretilmektedir dedi.

Döner sermayede 1 milyon liraya yakn ciromuz bulunmaktadr

Temel Eitim Genel Müdürlüü tarafndan yaz mevsiminde gönderilen 2 bin 500 takm yeni model srann montajn yaptklarn kaydeden Suba, Burada döner sermayede 1 milyon liraya yakn ciromuz bulunmaktadr. Milli Eitim Bakanlna bal liselere, özel sektöre burada ürünler üretilip satlmaktadr. Örencilerimiz gelen siparie göre günde 130-140 takm sray üretime hazr hale getiriyor. Örencilerimize de aylk olarak asgari ücret miktarnda ücret verilmektedir ifadelerini kulland.

12. snf örencilerinden Uur Sayg ise mobilya bölümünde eitim gördüünü belirterek, Günde 130 takm sra ve masa montaj yapyoruz. Okullarn açlmasna az kald. Hem ailemize katkda bulunuyoruz hem de meslek öreniyoruz. Burada üretilen sra ve masalar ilk ve ortaokullara gönderiliyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git