Muş’ta ‘Bilgi Evleri’ hizmet vermeye başladı

Muş Belediyesi tarafından Sunay ve Muratpaşa mahallelerinde yapılan ‘Bilgi Evleri’nde faaliyetler başladı.

Haberler 09.11.2017 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sosyal belediyecilik kapsamnda Bilgi Evlerini kurarak örnek bir projeyi hayata geçiren Mu Belediyesi, yapmn tamamlad tesislerle vatandalara hizmet vermeye balad.

çileri Bakan Süleyman Soylunun katlm ile açl yaplan Muratpaa ve Sunay mahallelerindeki ehit Polis Murat Ylmaz Bilgi Evleri 7den 70e herkese hitap ediyor. çan gereklerine uygun tam donanml bir ekilde yaplan tesislerde örencilere, gençlere ve kadnlara yönelik kurslar verilmeye baland. Vatandalarn bilgiye ulamalarn kolaylatran Bilgi Evlerindeki etkinlikler, alannda uzman eitmenler tarafndan veriliyor.

14 ya ve üzeri kadnlara Kuran- Kerim, okuma yazma ve el sanatlar kurslarnn balad Muratpaa Mahallesi Bilgi Evinde, önümüzdeki günlerde bilgisayar, iaret dili, kuaförlük, dil, giriimcilik, KPSS, YGS ve matematik gibi talebe göre kurslar da balatlacak. Hafta içi her gün saat 08.30 ile 17.00 aras eitimlerin verildii Bilgi Evlerinde, 17.00 ile 20.00 saatleri arasnda da lise ve üniversite örencileri ders çalabilecek. Kütüphanesinde 6 binin üzerinde kitap bulunan Bilgi Evlerinde ihtiyaca göre yeni kaynaklar eklenerek vatandalarn kullanmna sunulacak.

Üniversite örencileri için ikram günleri

Her çaramba günü Mu Alparslan Üniversitesinde (MÜ) görevli Doç. Dr. Murat Kayacan tarafndan tefsir derslerinin verilecei Bilgi Evlerinde; salk, eitim, kültür, aile, çocuk eitimi gibi konularda da alannda uzman ekipler tarafndan seminerler düzenlenecek. Ya grubuna göre sineme günlerinin yaplaca tesislerde; tiyatro, müzik, resim, satranç, kitap ve spor kulüpleri de kurularak örencilerin ve gençlerin kaynamas salanacak. Üniversite örencileri için ikram günlerinin de yaplaca Bilgi Evlerinin amacna uygun bir ekilde faaliyet göstermesi salanacak.

Sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz

Belediyeciliin sadece altyap ve üstyapdan ibaret olmadn ifade eden Belediye Bakan Feyat Asya, sosyal ve kültürel alanlardaki eksikliklerin de giderilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, bu kapsamda kurduklar tesisin hizmete balamasnda mutluluk duyduklarn ifade etti. Toplumun her kesiminin faydalanabilecei scak ve güvenli bir ortam hizmete sunduklarn söyleyen Bakan Asya, bu tesisleri her mahallede yaparak vatandalarn eitim, sosyal ve kültürel alanda geliimine katkda bulunacaklarn kaydetti.

Eitimli bir neslin yetimesi ve ülkesine faydal bireylerin olmas için Mu Belediyesi olarak sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerinin altn çizen Bakan Feyat Asya, ihtiyaç duyulan hizmetleri vatandalarla buluturmaya devam edeceklerini bildirdi. Bakan Asya, ki mahallemizde projelendirdiimiz Bilgi Evlerinin hizmet vermeye balamasn görmek bizleri memnun etmitir. Verdiimiz emein karl olarak vatandalarmzn bu hizmetlerden faydalanmasn görmek bizleri daha fazla motive etmektedir. çileri Bakanmz Süleyman Soylunun terileri ile açln yaptmz Bilgi Evlerimizde çocuklarmza, gençlerimize ve kadnlara yönelik etkinlikler balad. Kamu kurumlarmz ile ibirlii içinde talep edilen ve ihtiyaç duyulan kurslar da açacaz. Uzman eitmenlerimiz aracl ile eitimler veriliyor. nallah bu tesislerimizi bütün mahallelerimizde de uygulayarak eitime ulama noktasndaki engelleri kaldracaz. Ayrca Bilgi Evlerinde açlan kurslarla vatandalarmzn meslek edinmelerini ve istihdam edilmelerini de kolaylatracaz dedi.

Ana Sayfaya Git