Muş'ta engelli çiftin okuma yazma sevinci

Muş'ta bedensel engelli Sadrettin ve Aliye Şavlı çifti, okuma yazma seferberliği kapsamında Halk Eğitim Merkezinde açılan özel sınıfta okuma yazma öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Haberler 01.03.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta bedensel engelli Sadrettin ve Aliye avl çifti, Halk Eitim Merkezi bünyesinde açlan kursta okuma yazma öreniyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve ei Emine Erdoann balatt Okuma Yazma Seferberlii çars üzerine Halk Eitim Merkezine bavuran avl çifti, açlan özel snfta okuma yazma örenmenin mutluluunu yayor.

Merkez bünyesinde düzenlenen kursa katlan doutan engelli çift, burada özel olarak görevlendirilen öretmen tarafndan haftann 5 günü eitim alyor.

- çok güzel bir etkinlik

Sadrettin avl (47), gazetecilere yapt açklamada, kendileri için açlan özel snfta eitim aldklarn söyledi.

Cumhurbakan Erdoan ve ei Emine Erdoana balattklar çalma için teekkür eden avl, unlar dile getirdi:

Eskiden böyle bir imkan yoktu. Önceden bizler okula gidiyorduk ama imdi okul bize geliyor, öretmenler bize geliyor. Bu yüzden bütün engelliler u an bilgisayar ortamnda, normal ortamda hayatlarn sürdürüyorlar. Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Eimle beraber bu kursa katldk. Allah öretmenlerimizden, müdürlerimizden duyarllklar için raz olsun. Bize ayr snf verdiler.

Devletin salad imkanlarla rahat ettiklerini aktaran avl, Sadece bir engelimiz kalmt. O da okuma yazma. Onu da atk. Allah devletimizden raz olsun. Okuma yazmay tam olarak örendikten sonra bilgisayar bana geçebiliyoruz, sipari alabiliyoruz, i yapabiliyoruz, arkadalarla tanabiliyoruz, bundan daha güzel bir ey olamaz. diye konutu.

Aliye avl da küçükken kstl imkanlar nedeniyle okula gidemediini, evlendikten sonra bu olanaklarn çoaldn anlatarak, Eimle beraber bize bir snf ve öretmen verildi. u an okuma yazmay öreniyorum. Bir yere gittiimiz zaman çok zorlanyorduk. Bir adres sorduumuzda okuma yazma olmaynca her yerde taklyorsun. Okuma yazma olduu zaman her yerden geçebiliyorsun. çok ükür imdi de o imkanlar devlet bize verdi. ifadesine yer verdi.

Halk Eitimi Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman da çalma kapsamnda alan taramas gerçekletirdiklerini söyleyerek, öyle dedi:

Engelli çiftimize yardmc olmak istedik. Gün içerisinde müdürlüümüze geliyor ve arkadalarmzn yardmyla snfa kadar götürülüyorlar. Burada özellikle snf öretmenimiz gönüllü olarak bu ite görev almak istedi. Okuma yazma kurslarn balattk. u anda ilerleme katettiler. nallah kursumuzun sonunda kendilerine okuma yazma belgesini de vereceiz.

Ana Sayfaya Git