Muş'ta tıp fakültesini kazanan iki kardeş ailenin gururu oldu

Muş'ta üniversite sınavına birlikte hazırlanıp birbirlerine verdikleri destekle tıp fakültesini kazanan iki kardeş, ailelerinin gurur kaynağı oldu.

Haberler 07.09.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Hürriyet Mahallesinde yaayan 18 yandaki Nehir Berfin ve 20 yandaki Mert Alak, girdikleri Yükseköretim Kurumlar Snavnda (YKS) tp fakültesi hayallerini gerçekletirdi.

Nehir Berfin Malatya nönü Üniversitesi Tp Fakültesine, aabeyi Mert de Ankara Yldrm Beyazt Tp Fakültesine yerleti.

Hayallerini gerçekletirmenin mutluluunu yaayan iki karde, baarlaryla takdir toplad.

Nehir Berfin, geçen sene austos ayndan balayarak sk bir çalma yaptn, günde en az 8 saat çalarak YKSde Malatya nönü Üniversitesi Tp Fakültesini kazandn söyledi.

Baarnn srrnn çok çalmak ve emek vermek olduunu belirten Nehir Berfin, Aabeyimle birlikte çaltk, birbirimize destek olduk, ayn kitapla, ayn konular üzerinde tarttk ve bu bana çok yarad. Bilindii gibi yaanan koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle eve kapanmalar çok sk oldu. Evdeki çalmalarmz aabeyimle yaptmz için çok verimli geçti. Beraber ayn yl tp kazanmann gururunu yayoruz. Ayn aileden iki kiinin tp fakültesini kazanmas çok önemli. En büyük hedefim iyi bir doktor olmak. diye konutu.

Mert Alak da kardeiyle gece gündüz çaltklarn, ilk ylda di hekimlii kazanmasna ramen tp fakültesi hedefinden vazgeçmediini anlatt.

Amacna ulat için mutlu olduunu dile getiren Alak, unlar kaydetti:

Bu yolda hem maddi hem manevi destei annem ve babamdan aldm. Hiçbir eyi eksik etmediler. Kendilerinden ksp bizim için harcadlar. Öretmenlerimiz bize çok yardmc oldular. Kardeimle birlikte çalp zaman zaman rekabet ortam oluturduk. kimiz de bu rekabetten güzel sonuçlar elde ettik. Özelikle annemin eitimci olmas, bizim için çok büyük bir avantaj oldu.

ALE OLARAK HER ZAMAN YANLARINDA OLDUK

Anne Leyla Alak da iki çocuunun tp fakültesini kazanmasnn gurur verici güzel bir duygu olduunu vurgulad. Alak, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu emek 3-5 günlüün bir emei deil, yllarn birikimidir. Özellikle son birkaç yldr gece gündüz demeden pandemi sürecinin verdii zorluklarla, verdii psikolojik skntlara ramen gerçekten bunun üstesinden geldiler. Biz aile olarak her zaman yanlarnda olduk. Bu ekilde bu sonuca ulatk. Bunun için çok mutluyuz. Bundan sonraki süreçte de elimizden geleni yapacaz. Mezun olup ülkeye, millete ve aileye hayrl bir evlat olmalarn diliyorum.

Ana Sayfaya Git