Mutlu olmayan beyin öğrenmez

Prof. Dr. Uğur Batı eğitimcilerle bir araya geldi. Prof. Dr. Batı, öğrenmenin gerçekleşebilmesi için beynin mutlu ve umutlu olması gerektiğini belirtti.

Haberler 17.04.2018 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örenmenin gerçekleebilmesi için beynin mutlu ve umutlu olmas gerektiini belirten Prof. Dr. Bat, örencilerin örenmesi için ihtiyaç hissetmesi gerektiine dikkat çekti. Bat, örenci ile duygusal ba kurulmadan baar salanamayacan vurgulayarak, Önemli olan ayakkab yapacak çra yetitirmek deil, imalatta kullanlacak teknolojiyi ortaya çkaran beyinleri yetitirmek diyen Prof. Dr. Bat, örenci yetitirilmesinde deerlere ve kültürel geçmie sahip çklarak ve örenci ile duygu ba kurularak eitim verilmesi gerektiini anlatt. Prof. Dr. Uur Bat, unlar söyledi:

BEYNN MUTLU OLMASI LAZIM

nsan, insan olduunu anlamadan insan olmutur. Beyni anlamak için insan anlamak lazm. Dünya merhamet yasas üzerinde dönüyor. Tüm teknolojik ilerlemelere ramen üzerinde ortaklaa bulutuumuz tek nokta, insan beyninin aynsn yapamayacak olmamzdr. nsanlarn tümünün genotipi yüzde 99 birbirine benzer bizi farkl klan geriye kalan yüzde 1dir. nsan imal yetenei ile kendi biyolojisini bile mahvetmitir. ekeri üreten insanolu kendine zarar veriyor. Bizi kurtaracak eitim sistemini ithal etmek yerine kendi sistemimizi kendimiz oluturmalyz. Örencilerin öretmenleri idolletirmesi ile kalc örenme gerçekleir. Öretmenin itibarnn artrlmas gerekir. Örencilere model olmak önemli.

Ana Sayfaya Git