Mutlu sınıf

Diyarbakır'da Mutlu Sınıf Projesi'ni hayata geçiren Berivan öğretmen sayesinde eve gitmek istemeyen öğrenciler, okulların açılmasını dört gözle bekliyor.

Haberler 01.07.2019 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl Berivan Aztuzcu, görev yapt çnar ilçesindeki Ziya Gökalp lkokulunda Mutlu Snf Projesini hayata geçirdi. Küçük dokunularla okulu ev ortamna çeviren Berivan öretmen, örencilerin kendilerini evlerinde hissetmelerini salad. Okullarn tatil olmasna ramen snflarda çalmalarna devam eden Berivan öretmen, çocuklar mutlu bir ortamda gelecee hazrlyor.

Klasik snf ortamn ortadan kaldrarak renkli dokunularla okul snfn deitiren Berivan Aztuzcu, örencileriyle mutlu snf ortamnda ders ilemek ve örencileri okula balamak adna balatt projeyi hayata geçirdi. Snfn tamamn yenileyerek, özel okullardan daha iyi hale getiren Aztuzcu, görenleri hayrete düürdü. Örencilerin okulun biran önce açlmas için gün saydn ve yaz tatilinde bile okula gelmek isteyen örencilerin olduunu kaydeden Aztuzcu, projeyi yaygnlatrmak ve Mutlu Okul haline getirmek için kollar tekrar svad. Mutlu Okul Projesi için ilk adm atan Aztuzcu, Uzay ve Bilim Sokan hayata geçirdi. Maddi imkanszlklardan dolay birçok projelerini hayata geçiremeyen Aztuzcu, destek olunmas durumunda projeyi Türkiyeye yaymay hedefliyor.

Örenciler eve gitmek istemiyor

9 yldr öretmenlik yapan ve 2 yldr Ziya Gökalp lkokulunda snf öretmenliini sürdüren Berivan Aztuzcu, Mutlu Snf Projesini hayata geçirdiklerinde örencilerin eve gitmek istemediklerini, vakitlerini snfta geçirmek istediklerini dile getirdi. Aztuzcu, Bu okula geldiim vakit klasik snf ortam vard, bende bunu renklendirmek istedim. çünkü vaktimizin çounu snfta geçiriyoruz, insanlarn sevdii ortamda daha iyi çalabileceini düündüm. Mutlu snfa balarken seminer döneminde baladk projeye, 2 haftalk ksa bir süre içerisinde snf tamamladk. Görenler tarafndan çok olumlu tepkiler alyorum. Daha çok görenler özel okul zannediyorlar. Ama bizim okulumuz çnar ilçesinde bir köy okulu saylyor. Örenciler gördükleri vakit çok mutlu oldular, onlarn gözündeki mutluluk beni de çok mutlu etti, bu snf yaptm içinde çok mutluyum. Öretmen meslei mutlu etmeyi gerektirir, öretmen olmak mutlu olmak ve mutlu etmektir. Bu slogandan yola çkarak snf mutlu snfa dönütürdük ve snfn yeni görüntüsüyle ben, örencilerim mutlu. Snfn bu ortam olunca çocuklar daha çok severek bu okula geliyorlar, eve gitmek istemiyorlar, tatil döneminde okula bile gelmek istiyorlar dedi.

Mutlu okula dönütürmek için destek lazm

Mutlu Snf Projesinden yola çkarak bu projeyi geniletmeyi düündüklerini aktaran Berivan Aztuzcu, projesini tüm okula dönütürebilmeleri için destek gerektiini aktard. Aztuzcu, Bu noktada bir takm çalmalarmz oldu, destek olursa okulun tamamn Mutlu Okul Projesine dönütürmeyi düünüyoruz. lçede bir okul olduu için maddi imkanlarmz kstl, maddi imkan olduu vakit çok farkl projelerimiz var. Hakl olarak dier snfn örencileri de böyle bir snfta okumak istiyorlar, bunu baz alarak maddi destei alrsak, bu projeyi dier snflara da yanstmay hedefliyoruz. Uzay ve Bilim Sokamz da Mutlu Okul Projesi kapsamnda düündük, Mutlu Okul Projesinde ilk adm olarak Uzay ve Bilim Sokan Diyarbakr Ticaret Borsasnn desteiyle oluturduk. Uzay ve Bilim Soka projesinde desteklerini esirgemeyen Diyarbakr Ticaret Borsas, Mutlu Snf Projesinde desteklerini esirgemeyen Diyarbakr l Milli Eitim Müdürlüü ve çnar lçe Milli Eitim Müdürlüüne teekkürler ederim diye konutu.

Eitimde Berivan hocalarn çoalmas dileiyle

Ziya Gökalp lkokulu Müdürü Mehmet Ekinci, projeler kapsamnda emeinin çok geçtiini, zamann ve emeini sarf eden snf öretmeni Berivan Aztuzcu gibi öretmenlerin eitimde çoalmasn diledi. Ekinci, Amacmz marka bir okul haline gelmek, eitimde farkndalk oluturmak, okulumuzu da örencilerimize sevdirip mutlu hale getirmek. Okul projesi kapsamnda bütün paydalarmz mutlu etmek için yola çktk, biz biliyoruz ki örenci mutlu olursa öretmende mutlu olur, öretmen mutlu olursa bütün toplum mutlu olur. Örencilerimizin görerek ve yaayarak örendikleri, kendilerini farkl hissedebilmeleri ortamlar oluturmakt amacmz. Bunun için de Uzay ve Bilim Soka oluturduk, inallah baarmzdr. Tabii bu projeye Mutlu Snf Projesiyle baladk, bu anlamda Berivan hocamza gerçekten çok teekkür ediyoruz, zamann, emeini ve bütün katklarn koydu. Eitimde Berivan hocalarn çoalmas dileiyle inallah. Bizi heveslendirip ve motive eden bata l Milli Eitim Müdürümüz Doç. Dr. Feysel Tacere, destek ve katklarn esirgemeyen lçe Milli Eitim Müdürümüz Mehmet Aziz deye teekkürlerimizi sunuyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git